Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


STRIJE


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Gordana

11.01.2002. 18:43

Mojoj kćeri staroj 14 godina pojavile su se prije godinu dana na bedrima i na stražnjici plave crte širine do 1 cm. Posjetili smo par liječnika (pedijatar,opća praksa i kozmetičar) i svi su bili mišljenja da su to strije koje su nastale zbog kćerinog naglog rasta. Preporučeno nam je mazanje sa kremom protiv strija i pijenje nekih vitamina.Nažalost, situacija nije nimalo bolja, strija je sve više, sve su šire i gušće. Kćer mi kaže da ju to boli, kao da osjeća peckanje unutra u koži. Molim Vas za savjet. Da li je moguće da dijete od 14 godina ima strije, i kako se može spriječiti njihovo širenje? Ima li lijeka? Da li možda pogoduje širenju strija nošenje uskih hlača? Hvala na razumijevanju i srdačno Vas pozdravljam!

Mr.sc.dr. Branka Marinović

21.01.2002. 22:04

Strije su atrofične promjene kože u početku crvenkaste bole koje tijekom vremena blijede, a najčešće se pojavljuju na mjestima pojačanog istezanja kože različitog uzroka. Češće se javljaju u djevojčica, a mogu biti i posljedica naglih promjena tjelesne težine. Za sada ne postoji uspješna terapija, a pojava strija se može donekle ublažiti redovitim mazanjem tijela nekom od neutralnih krema.