Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


svrbež


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanja

15.03.2002. 20:57

Molim vas da mi pokušate pomoći. Već neko vrijeme osjećam ponekad jači, ponekad slabiji svrbež oko spolnog organa, na području prekirvenom stidnim dlakama. Higijena mi je redovita, tako da nije od nečistoće, nego me interesira da li bi to mogla biti reakcija na sapun (iako koristim intimni tekući sapun). Na samoj koži nema prištića, a mislim da nema ni crvenila. Obično se svrbež javlja navečer prije spavanja, tako da mi je teško zaspati. Pokušala sam mazati kremom Nivea Soft, kako koža ne bi bila iziritirana, ali bih voljela stručno mišljenje i da li postoji neka medicinska krema koja bi bila dobra za to. Unaprijed Vam hvala.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

19.03.2002. 21:35

Promjene koje opisujete mogu se pojaviti kao oblik alergije na sapun (bez obzira na to što je namijenjen intimnoj higijeni). Međutim, teško je bez kliničkog pregleda te eventualne dodatne mikološke odnosno bakteriološke obrade dati konačno mišljenje o dijagnozi.