Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Svrbež ?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

pero

28.08.2001. 12:03

Poštovani,
Nisam siguran da li je moj problem u Vašoj domeni, ali molim savjet. Unatrag 2 godine povremeno na vanjskoj (gornjoj) strani podlaktice osjećam intenzivan "svrab", odnosno osjećaj žarenja, pečenja. Manifestacija je vrlo jaka (graniči sa bolom) i lokalizirana je na vrlo malu točku, otprilike na sredni nadlaktice i uvijek samo na jednoj ruci u jednom periodu vremena. Prođe nakon otprilike pola sata ali se ponekad nakon toga javi na drugoj ruci. Ako se javi tijekom noći probudi me. Primjetio sam da pomažu hladni oblozi. Nema nekog pravila u pojavljivanju, u nekim periodima javlja se svaki dan, ali ima i tjedana kada nema manifestacija. Kozultacija sa liječnikom opće prakse nije dala rješenje. Kako mi to stvara probleme u društvu jer se češem i slično molim za savjet. Hvala

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

18.09.2001. 17:04

Prema Vašem opisu može se raditi o iritativnom dermatitisu i kontaktnom alergijskom dermatitisu. Potreban bi bio epikutani test. Stoga se javite u Alergološku ambulantu u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC i MF Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4. Otklanjanjem uzroka, spriječit će se recidivi.