Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


tamne mrlje na licu - hiperpigmentacija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Goga

17.08.2001. 15:13

Prošle godine, negdje u proljeće, pojavile su mi se tamne fleke na licu (najviše po čelu, iznad obrva i gornje usnice) i to nakon solarija. Već godinu dana koristim kremu "Epocler" za izbjeljivanje mrlja (prije toga koristila sam liniju "Decleor"blunk, izbjegavam izlaganje lica suncu, koristim kreme sa visokim zaštitnim faktorom, ali rezultati su izuzetno mali i skoro nevidljivi. Zanima me da li se spomenute tamne fleke mogu u potpunosti ukloniti; nakon kojeg vremena ću uočiti neke očitije rezultate; postoji li možda neka druga krema koja je efikasnija od spomenutih te da li se fleke, ako i kada ih se rješimo, ponovno pojavljuju? Ako da ,kako da se od toga zaštitimo?
Unaprijed hvala na odgovoru!

Prof dr Jasna Lipozenčić

27.08.2001. 23:26

Možete pokušati ukloniti tamne pjege s kremama koje sadrže hidrokinon primjerice "Novaderm gel za izbjelivanje", "Depigman" Widmar i slično. Ipak bi bio potreban pregled jer se moraju učiniti potrebne pretrage.