Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


u vezi kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

robi

08.01.2002. 23:02

Imam 22 godine, Rijeka. Zadnjih 4 godine kosa mi je ispala sa ceone strane tako da imam dosta velike zaliske. Nisam jos trazio niciju pomoc. Sada koristim Fitoval sampon i Fitoval tablete (3 x dnevno, jos malo pa trecu kutiju). Mislim da mi je kosa malo ojacala(, a ponajvise dlake na tjelu) mada se i odmah nakon upotrebe sampona peruta. Ali zalisci su i dalje tu, naravno. Zanima me da li se moze potaci i rast kose sa onih mjesta sa kojih je i ispala pomocu nekih preparata reklamiranih ? Ili se tu samo moze pomoci u zaustavljanju daljnjeg opadanja. U salonu su mi rekli da mi mogu ispitati kosu mikrokamerom, a da ce onda napraviti tretman ampulama. ?!

Mr.sc.dr. Branka Marinović

21.01.2002. 22:23

Kod vas se radi o androgenetskoj alopeciji koja može biti nasljedna. Terapijski se primjenjuju različiti lokalni pripravci prije čije primjene se savjetuje konzultacija sa specijalistom dermatolom. Rezultat redovite primjene lokalni preparata najčešće je zaustavljanje odnosno usporavanje daljnje ispadanja kose, dok je ponovni porast kose na mjestima gdje je ispada vrlo rijedak.