Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Uretritis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Barcabarca1997

28.11.2023. 18:05

Pozdrav, imam problem koji traje oko 2 mjeseca, prvo me krenula mokraca peci,otisao kod doktora uradio nalaze krvnu sliku i mokracu pokazalo povisen crp.
Doktor propisao antibiotike 7 dana bilo super mislio da me proslo, medjutim i dalje me pekla mokraca i uretra neko peckanje po cijeli dan.
Odem opet doktoru drugi put nalazi i mokraca u redu, onda sam otisao drugom doktoru urgentne medicine, uradio urinokulturu sterilno, snimio abdomen sav i bubrege sve u redu, bris uretre koji je pokazao rijetke epitelne stanice rijetke kokobacile, ispio 3 antibiotika medjutim nije doslo do poboljsanja.
Odlazim urologu koji kaze da sam mehanicki iziritirao da ne pijem antibiotike vise da ce proci samo od sebe da pijem caj od brusnice sto vise medjutim mene ne prolazi uvijek u uretri cudan osjecaj peckanje,zarenje nekad pri mokrenju nekad nakon uglavnom po cijeli dan.
P.s. mastrubirao sam cesce prije nego se ovo krenulo desavati a jednom sa samponom od kopriva pa me zanimalo da li je sampon mogao uzrokovati, doktori kazu tesko isprala bi mokraca i sperma.
Brinem se da nije neki hronicni uretritis i da li za ovo ima lijeka, urolog mi je spominjao uretriciskotopiju medjutim cuo sam da boli pa nisam uradio, al uroloh kaze ako mi je dobar mlaz da ne bi trebalo biti opasno.

Krešimir Musa, dr. med.

05.01.2024. 12:50

Poštovani,
pojava urteritisa i disuričnih tegoba nije tako rijetko stanje.
Potrebno je učiniti obradu urina (antibiogram, PCR i dr.). Također napominjem da se za akutna zbivanja, pojavu bakterija u urinu koriste peroralni antibiotici tijekom 7-10 dana, a nakon kojih se mogu primjeniti peroralni uroantiseptici tijekom dužeg vremenskog perioda.