Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u prsima


Autor Poruka

ivan1911

08.05.2012. 23:35

Poštovani,imam 27 godina,visina 175cm,tezina74kg,nepusac.Prije 3 mjeseca osjetio sam bol u prsima i lijevoj ruci.Obavio sam pretrage ekg,ultrazvuk srca,24h holter srca,rtg pluca i srca te vadio krv(kompletna krvna slika).Nalazi su svi uredni,a bolovi se jos javljaju.Ponekad 5 dana zaredom,a ponekad 5 dana nema boli(bol nije jaka) i traje nekad 1 sat,a ponekad i 4 do 5 sati.Zanima me tribam li jos napravit ergonometriju i jesu li ovi bolovi povezani sa srcem posto se radi o bolovima u prsima i lijevoj
ruci?hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

07.07.2012. 16:10

Ergometrija nije loša ideja, iako se po svoj prilici ne radi o ozbiljnoj srčanoj bolesti.

Mirela0828

09.08.2012. 20:45

Poštovanje happy
Imam 23 godine i 2 mjeseca već osjetim polagano bockanje (probadanje ) u plućima koje se širi s jedne na drugu stranu, zna biti i osjećaj žarenja ali brzo prođe, taj nazovimo ga "napad" traje svega par sekundi i prestane. Rijetko da se pojavi pri hodanju, obično kad mirujem, a znam osjetiti bockanje i pod lopaticama koje isto traje 2-3 sec. i onda prestane.Ne kašljem i ne piskuta mi u plućima.Ne pijem, niti pušim. Imala sam jaako stresnu situaciju cijelu prošlu god., i ove godine prije 3 mj. Sve se to počelo događati prije 2 mjeseca kada mi je pozlilo (počelo je zujanje u ušima, slabost, tijelo se treslo, ukućani su mi izmjerili tlak koji je bilo 160/100 i 138 otkucaja). Pošto mi nije bilo dobro pozvana je HMP koji su napravili EKG (rekli da je ok, ustanovili povišeni tlak, napisali dg: anksioznost) i dali mi Normabel i Diazepan i meni je bilo bolje. Nakon 2 dana tlak je ponovno bio viši, opet Normabel, sutradan opet i tako otprilike 10-ak dana mene su liječili Normabelom. Srce bi se smirilo i umirilo mene, ali jedna od doktorica došla je do zaključka da sam premlada da bi to samo eto tako slučajno bilo, te me poslala na obradu endokrinologu i pulmologu. Nalazi štitnjače su ok te oni smatraju da tegobe nisu od toga. Pulmolog je ustanovio bronhijalnu astmu (spirometrijom i Ventolin test pozitivan) te mi rekao pošto bolujem od alergija već godinama da prestanem piti Xyzal, već sam od njega dobila Sybmicort i Ventolin po potrebi. Čekam kontrolu. Također, napomenula sam da koristim Yasmin u svrhu kontracepcije, na što je on rekao da se posavjetujem s ginekologom i prestanem to uzimati. Ginekologu se to nije činilo kao uzrok problema,ali više ga ne pijem. Od tada je prošlo 2 mj i osjećam se bolje (nemam probleme sa tlakom), ali i dalje povremeno to bockanje u plućima stvara zabrinutost. Srce više ne kuca brzo, sada samo jako. Moja doktorica ne vidi u tome veliki problem,ali nekad izgleda kao da će iskočiti koliko udara snažno. Sada kada izmjerim tlak oprilike je onaj moj - 110/70 i 69 otkucaja. Često tlakomjer ne može izmjeriti otkucaja jer srce udara snažno (ne brzo).
Nikada nisam bila ozbiljnije bolesna, samo alergije na pelud i grinje, te sam jednom ležala u bolnici zbog pijelonefritisa.
Trebam li se brinuti?? Čekam kontrolu kod pulmologa, a do onda ako ne bude bolje, put ka kardiologu.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

21.08.2012. 00:10

Opis vaših smetnji ne upućuje na ozbiljniju srčanu bolest. Ukoliko ste zabrinuti, minimalna obrada bi bila pregled kardiologa, EKG i ultrazvuk srca.

kinkywinky

03.11.2012. 17:15

Poštovani,
imam 20 godina i reklo bi se potpuno zdrava. Nikad nisam imala nikakvih većih problema ni bolesti, imam normalnu težinu. Danas ujutro sam se probudila s neobičnom probadajućom boli u prsima koja je ispočetka bila prisutna samo kod pokreta gornjim dijelom tijela, no sad je već puno gore, boli me cijelo vrijeme, imam osjećaj ko da me presjeca, cijelo vrijeme, čak i kod najmanjeg pokreta. Pošto je bol koncentrirana više na sredini prsnog koša i širi se ispod lijeve dojke, povezala sam to sa srcem, ali mi nije jasno od čega je to. Pomislila sam možda da je to povezano sa kontracepcijskim tabletama koje koristim (diane 35), ali pijem ih već 2 godine i nisam nikad imala problema. Što da radim?

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

11.12.2012. 21:30

Smetnje koje opisujete ne moraju biti srčane. Bez pregleda je to teško reći, ali moguće je da se radi i o problemima vezanim uz želudac ili jednjak.

Hrga26

20.01.2013. 23:45

Poštovanje:
Ovako vec par godina vjezbam u teretani al do sad nije bilo nikakvih problema. Do petka kada sam na treningu osjetio pristisak u prsima, ali sam poslje toga zavrsio trening do kraja. Taj pritisak je trajao do subote kad je prestao al pojavila se bol u prsnom kosu na nagle kretnje,dizanje ruku iznad glave te duboki udisaj. U nedelju ujutro nije prestajalo pa sam otišao u hitnu u dubravu, te mi je tamo doktor reko da se ne moram brinut kao da se to cesto dogada osobama koje treniraju da sam se preforsiro. Od suplemenata za treniranje uzimam samo whey protein i nikad nista osim toga nisam uzimao pa sam siguran da nije od toga. Nalazi su pokazali malo smanjenju razinu kalija 3,5 ostalo sve u redu. Doktor je ovako napisao: U ovom trenutku nema znakova akutnog koronarnog zbivanja. Simptomi su shvaceni kao simptom muskuloskeletnog sustava. Te me sad zanima kolko je to cest slucaj? I zanimljiva stvar je da je doktor reko da se mogu vratit treniranju za tjedan dana ako bolovi nestanu kroz dva dana, sto je meni malo premalo, te nakon povratka treninzima dali cu moc dalje trenirat normalno ili cu morat pazit pri svakom treningu? Hvala

deja-vz

29.01.2013. 13:20

Poštovani,
Trudna sam 30 tjedana. i od kada sam trudna imam probleme sa pritiskom i probadanjem u prsima koji se stalno seli s desne strane na lijevu i obratno..To do sada je bilo u granicama izdržljivosti mada sam svaki puta jako preplašena. Prije tjedan dana su mi radili ekg i bio je dobar. Radili su mi i krvne pretrage za jetru i bubrege ili takvo nešto i to je bilo ok. Jučer navečer sam ponovo osjetila bol al ovaj puta je bio malo drugačiji.. Bol je bila u intervalima i počinjala sa desne strane i kretala se prema leđima i pojačavala se. Kada je stigla do oko sredine leđa tamo je prestala. Uz to povremeno sam osijetila pikanje sa lijeve strane prsiju.Danas nakon prespavane noći me na tom mjestu boli ko da sam nesto istegnula i održava se pritisak u lijevoj strani prsa. Tlak kod kuće mi je nizak, a kada sam kod doktora kreće se od 130/80 do 150/90.. Povremeno osijećam lupanje srca i skoro stalno imam ubrzani rad srca od 90 do 108 otkucaja u minuti...
Hormoni stitnjače su dobri a ultrazvuk ću obaviti ovaj petak. Uz pritisak mi se često pojavljuje i knedla u grlu pa zato sumnjam da ima veze sa stitnjačom..
Molim Vas da mi pomognete.. je li to samo stres, zbog bebe, zbog štitnjače, nešto povezano sa plućima ili ipak srce...
Hvala Vam na odgovoru!

mediteranka

06.04.2013. 02:25

Poštovani, imam 31 godinu, pušač sam oko 10 cigareta dnevno. U zadnja 3 mjeseca 3 put mi se javila iznenadna probadajuca bol u gornjem dijelu prsa i području štitnjače koju osječam poput oštrice kad udahnem, kratko traje i nestane. Inace mi je dijagnosticiran kamenac u zucnom mjehuru veličine 2, 5 cm kojeg cu laparoskopski odstraniti za 2 mjeseca. Da li ovo povremeno probadanje ima veze s tim, da li moze biti povezano s akomuliranim stresom ili imam razlog za zabrinutost?

Hvala unaprijed na odgovoru.

jason

26.06.2013. 11:25

Postovani, ponekad sam osjecala pritisak u grudima i otezano disanje s povremenim ziganjem-probadanjem u predjelu lijeve strane. Do sad je to bilo ponekad, ali opet se to isto pojavilo prije 2-3 dana i nikako ne prestaje. Voljela bih cuti vase misljenje po ovom pitanju?

Unaprijed hvala

matea2304

28.06.2013. 12:15

Poštovani,
često sam osjećala ubrzan rad srca ili lupanje, na EKG - u je sve bilo u redu. Napravljen je holter na kojem piše da je Osnovni sinusni ritam prosjećne frekvencije 74 in u rasponu od 56 do 128 min. Tijekom zapisa nisu zabilježene ektopije niti signifikantne pauze. Još piše VEB 7, SVEB 14. PAU 1 (najduži 2,4 s) S ovim nalazima nisam išla kardiologu pošto mi je doktorica opće prakse rekla da je sve u redu. Da li je to točno?

Ali i dalje osjećam kraća probadanja i stezanja u lijevoj dojci, ne prejaka, trne mi lijeva ruka i bole me leđa i lijeva lopatica. Ta bol u dojci je ponekad baš na području srca a nekada i malo iznad dojke. Išla sam kod kiropraktičara, rekao je da mi leđa jesu ukliještena i da mi je vrat jako tvrd pa da mi zbog toga trnu ruke. Često osjećam i gušenje u vratu.

Doktori smatraju da vjerojatno imam napade panike ali odbijam piti tablete (xanax i zoloft). Veoma sam nervozna i anksiozna osoba, zanima me da li je moguće da su moje tegobe probadanja povezana s leđima i kralježnicom, zato jer me strah da to nije u vezi sa srcem i prilično sam opterećena time. Nalazi krvi i hormoni štitnjače su u redu Imam 23 godine, pušim nekoliko cigareta dnevno, ne bavim se sportom ali sam relativno aktivna. Velik dio dana provodim sjedeći. Hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

05.07.2013. 09:55

Ovaj nalaz Holtera je uredan. Ukoliko ima nekih posebnih smetnji, treba napraviti pregled.

Napomena: savjeti putem interneta su općenite preporuke i ne mogu zamijeniti uobičajeni liječnički pregled u ordinaciji.