Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ubrzani puls, glavobolja i žarenje/pritisak u prsima


Autor Poruka

miaw11

29.06.2011. 20:15

Poštovani...iza sebe imam 2 trudnoće. Tijekom i nakon 1. pojavili su se problemi sa ubrzanim pulsom, pritiskom u prsištu i glavobolji koja traje nekih 5 min.
Nakon 1. trudnoće mislila sam da su uzrokovani problemima koje sam imala sa "šupljom venom" i pritiskom ploda na nju (tada sam izbjegavala ležanje na leđima).
Međutim prilikom određenih pokreta, čak ležanja na boku, nakon jela itd...isti problemi su se nastavili.
U 2. trudnoći se sve ponovilo ali puno jačeg intenziteta - naglo pečenje u prsištu pa nalet jake glavobolje sa vrlo ubrzanim pulsom i jakim otkucajima srca koji bi se smirio za par minuta. To se događalo također prilikom ležećeg položaja, čak i na boku i u sjedećem položaju.
Tlak mi je oduvijek 110/60-80. I u trudnoći je bio uredan. Napravila sam Holter i EKG koji su također bili uredni. Holter je pokazao par nepravilnosti, ali s obzirom na trudnoću dr. je mislia da je to u redu. Preporučila i da pregledam štitnjaču, što svakako planiram učiniti.
Dakle, imam sad bebu od 4. mj...još uvijek ponekad osjećam ubrzan puls, aritmije, znojenje, žarenje (pritisak u centru)u prsištu, glavobolje rjeđe, sve navedeno najviše prilikom ležećeg i sjedećeg položaja.
Odakle da krenem? Svakako bih željela nastaviti s pretragama, jer je to lupanje srca neugodno i otežava mi san, koji nam je svima prijeko potreban.
Nepušač sam i nisam dosad imala zdravstvenih problema.
Unaprijed hvala.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

14.07.2011. 10:10

Obradu treba nadopuniti ultrazvukom srca i nalazom hormona štitnjače. Također bi bilo zanimljivo pokušati "uhvatiti" osjećaj aritmije kada se javi na EKG-u, ukoliko je to često, može pomoći Holter EKG-a, makar ga nosili nekoliko puta.

miaw11

02.08.2011. 14:20

poštovani, u međuvremenu se dogodilo mnogo toga...
dakle, krajem 6.mj. završila sam na hitnom prijemu zbog 2 dana povraćanja, znojenja i ubrzanog pulsa (135 je bio kad su me primili)...mislia sam da se radi o virusu...
nakon vađenja krvi bila je povišena vrijednost kreatinina, anemija...
poslana sam na ultrazvuk i rtg abdomena koji se pokazao uredan...nađeni su nekakvi mikro kamenci na oba bubrega, ali ništa zabrinjavajuće...dali su mi dozu i pol infuzije (ne znam točnu količinu)...nakon toga mi je napravljen rtg i ct pluća koji je pokazao infiltrate na oba plućna krila koji su rapidno napredovali, budući da je prijašnji rtg abdomena uključio donji dio pluća i nije bilo ničega...(da napomenem, nisam kašljala ni taj dan, ni prethodnih 2, niti sam imala povišenu temperaturu)...
puls se u međuvremenu popeo i do 150...
doktori su me odlučili ostavit u bolnici s dijagnozom upale pluća...
čim sam smještena na odjel počela sam pomalo kašljucati, pa sve više, dok nisam osjetila da mi pomalo nestaje zraka, pa sve više i više...i tada je nastala panika...hitno su me prebacili u salu...tamo su mi stavili masku s kisikom, jedva sam disala od nakupljene vode u plućima, razvila se teška tahikardija,puls se popeo preko 200, s vremenom tlaka nije bilo, ruke i noge su se hladile, krv se nije mogla izvaditi, itd...uglavnom...predumiruće stanje...znam da sam intravenozno dobijala antibiotik, pa poslije svašta...čak mi je kardiolog i pritiskom na vratne arterije spuštao puls...mislim da sam u jednom trenutku čak i prestala disati....
i ne znam ni sama kako, a znam da ni doktorima nije jasno...nakon svih tih intervencija počela sam se polako vraćati....provela narednih 5 dana na intenzivnoj...nakon toga su me prebacili na plućni odjel...tada sam još imala puls 110...od lijekova sam dobijala antibiotik, 1/2 concor-a za srce, injekcije u trbuh protiv zgrušnjavanja krvi...itd...puls se s vremenom stabilizirao na 60...infiltrati na plućima su se povukli...nalazi krvi na određene viruse i bakterije još nisu stigli...hormoni štitnjače su u redu, hemokultura također...
napravljena su mi 4 ultrazvuka srca i nisu našli ništa zabrinjavajuće...ovaj tjedan imam kontrolu opet...
otpuštena sam s dijagnozom atipične upale pluća sa zastojem disanja i akutnim miokarditisom...
hm...što dalje? sve ovo mi se čini preveliki kolaps da bi to olako shvatila...ali ne znam odakle krenuti...
nikad nisam bila bolesna niti dana provela u bolnici...da li su dvije trudnoće u razmaku od 4 godine napravile svoje...ili? sve je još uvijek siva zona, otpusno pismo detaljno još nisam dobila...i dalje pijem concor i aspirin 100...tak i puls su ok...oporavljam se, ali bojim se da se slično opet ne ponovi...