Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


urodjene srcane mane kod beba


Autor Poruka

Danica 77

21.08.2010. 19:15

Molim vas,ako mozete,da mi odgovorite na pitanje.Nova sam na ovim stranicama i forumu pa nisam sigurna jesam li pravom doktor postavila pitanje,tj.kome trebam da postavim svoje pitanje.Napisat cu ipak ovdje pa se iskreno nadam nekom odgovoru.Prezivjela sam jako teske stvari u zivotu posljednjih dana.Beba mi je rodjena s teskom srcanom manom i nakon nepunih 8 dana zivota preminula.Radilo se o muskoj bebi,teskoj 3180 grama i dugoj 53 centimetra.Moja trudnoca tekla uredno i ginekolog kaze da nije vidio te srcane problema na ultrazvuku.Radi se o,u stvari napisat cu zvanicnu dijagnozu poslije smrti koju su mi napisali doktori.Znaci
Dg.N.temporarius,VCC˙(Transpositio vasorum magnorum,Defectus septi atriorum,Defectus septi ventriculorum,Ductus artriosus persistens,Chord aberans ventriculi sinistri),Insufficientio cardiorespiratoria,Exitus letalis.
Molim vas,ako mozete,napisite mi da li se radi o jako teskoj urodjenoj srcanoj mani i da li bi je beba prezivjela da je docekala operaciju i kakav bi mu bio kvalitet zivota dalje te koliko je operacija potrebno za ovakvu srcanu manu?Shvatite me ja kao majka sam neutjesna za svojim djeteom i samo razmisljam o tome sta da se je uradilo ovako ili onak.Prva mi je beba,prva trudnoca i muz i ja u tridesetim godinama.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

19.09.2010. 11:55

Moja iskrena sućut zbog Vašeg gubitka.

Ja nisam pedijatrijski kardiolog, ali iz Vaših je navoda prilično jasno da je Vaše dijete imalo izuzetno tešku kombiniranu prirođenu srčanu grešku s vrlo malim izgledima za preživljenje. Mislim da si nemate što predbacivati i vjerujem da niste ništa bitno mogli poduzeti kako biste promijenili ovaj nemili tijek.