Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Preskakanje srca i tahikardija


Autor Poruka

mony66

26.08.2010. 14:15

Poštovani,
imam 43 god., već duže vrijeme imam preskakanje srca i tahikardije. Radila sam UZV srca koji je uredan, na ekgu je uvijek zabilježena sinus tahikardija. Nalaz zadnjeg ekg-a je synus ritam, left axis deviation-da li je to uredan ekg.
Najviše me muči to preskakanje srca koje je svakodnevno i po desetak i više puta. Ne znam kako da se više nosim s tim , moja liječnica me uvjerava da je to normalno ali ja stalno osluškjum srce i te preskoke. Dali je to opasno za srce?

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

19.09.2010. 11:55

Nedostaje nekoliko podataka za pouzdran odgovor. Činjenica da je UZV srca dobar, te nalaz EKG-a (to je prilično normalan nalaz, ako je točno očitan) su umirujuću. preskoke treba pokušati verificirati, primjerice 24-satni Holterom EKG-a (ne navodite da li ste obavili tu pretragu); isto tako, bitan je i nalaz hormona štitnjače, a u Vašim godinama nije naodmet učiniti i ergometriju (test opterećenja). S ovim se nalazima treba javiti suvislom kardiologu kako bi se donio dobar zaključak.