Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


wpw sindrom


Autor Poruka

15.09.2010. 20:50

imam 23 godine i prije 4 mjeseca su mi dijagnosticirali wpw sindrom,kazu nebi trebalo bit opasno dali da pijem cordarone ,mada sam cula da su te tablete otrov za mene,cak mi je i kosa pocela opadat,i da dodem za 4 mjeseca po holter...e ja sam saznala da je to jako opasan sindrom i da dolazi do iznenadne smrti otad neizlazim iz sobe samo placem osluskujem srce i nespavam...bila sam kod privatnika na ekg nije bilo wpw,pa mi nista nije jasno a nemogu otic ranije doktoru nego kad sam narucena nazalost....nemam ceste napade aritmije i ultra zvuk srca je u najboljem redu bez problema....ja stvarno neznam sta da radim,mozetel mi stvarno reci ocul svaki cas umrijet jel stvarno tako opasan,smjem li planirat trudnocu,smjem li uopste se vratit zivotu.....sad mi srce preskace jel i to wpw ili je od straha i napetosti ...ma pomozite mi jer zivim u malom gradu i niko za ovo nije cuo a ja sto sam cula sve je smrtonosno...molim vas pomozite mi....

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

19.09.2010. 11:55

Iz Vašeg navoda nije sasvim jasno imate li WPW sindrom.

Ukoliko se radi o WPW sindromu, postoje načelno dvije glavne vrste: (1) tzv. "otvoreni" WPW, koji se vidi u svakom običnom 12-kanalnom EKG-u i (2) tzv. "skriveni" WPW sindrom, koji se dijagnosticira pretragom koja se zove elektrodiziološko ispitivanje srca. U oba slučaja je moguće bolest u cijelosti zauvijek izliječiti postupkom kateterske ablacije, pri čemu se prekida jedan dodatni električni snopić u srcu koji je zapravo uzrok WPW sindroma.

Ipak, kod Vas je po onom što ste naveli dijagnoza ostala nejasna. Mislim da biste sa svojim nalazima trebali otići kod kardiologa-aritmologa na pregled (npr. dr. Manola u KB Sestre Milosrdnice, dr. Anić u OB Zadar ili k meni u Magdalenu).