Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Oftalmologija / Bol u glavi i suženo vidno polje

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 126

Broj poruka: 506

Lukenda Adrian, dr. med.

Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64

Bol u glavi i suženo vidno polje

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ibbb100

27.02.2019. 01:00

Imam 21 godinu, ne pušim i ne pijem. U 12. mjesec sam primjetio da mi je slabiji vid i suženo malo vidno polje na desnom oku i boljela me glava na desnoj strani, poslali su me glavu snimati MR i bilo je sve uredu s glavom tim nalazom koji kaže (ventrikularni sustav je medioponiran blaže asimetrican na račun nešto šire lijeve lateralne komore u području trigonuma i okcipitalnog roga - fiziološka varianta). Onda sam radio vidno polje isto i sve što treba. Ali sada nekoliko dana boli me glava, počne od oka desnog i onda cijela strana, bol bude jača prije spavanja u predjelu čela, a ujutro normalno spavam i sve. Samo kad se probudim boli me čelo. Oftalmolog mi je jučer rekao da prema ovom nalazu od OCTa sumnja na glaukom, a tlak je 19 desno, lijevo 18. Da mi se vjerojatno dogodilo radi stresa. I zulja me desno oko. Koje je vaše mišljenje?

Adrian Lukenda, dr. med.

09.03.2019. 00:15

Iako nemam uvid u to je li Vaš očni kut sužen ili uredan, prema Vašim simptomima ne bih rekao da se radi o akutnom bolnom glaukomu uskog kuta. Početni normotenzivni glaukom s urednim vrijednostima očnog tlaka na koji vjerojatno sumnja Vaš oftalmolog ne izaziva simptome. Ako Vam je nalaz Rtg paranazalnih sinusa uredan, obavezno nastavite daljnju obradu i kontrole kod neurologa kako bi se utvrdio o kojem se tipu i mogućem uzroku glavobolja radi.

Ibbb100

10.03.2019. 00:15

gdje vam mogu poslat slike te od vidnog polja i ostalo

Adrian Lukenda, dr. med.

10.03.2019. 22:45

Forum i Internet su u medicini vrlo korisni i edukativni, no mišljenje o ranijim nalazima te daljnjim dijagnostičkim i terapijskim postupcima mogu dati jedino u sklopu očnog pregleda.