Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 137 | Broj poruka: 551

Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64


Bol u glavi i suženo vidno polje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ibbb100

27.02.2019. 01:00

Imam 21 godinu, ne pušim i ne pijem. U 12. mjesec sam primjetio da mi je slabiji vid i suženo malo vidno polje na desnom oku i boljela me glava na desnoj strani, poslali su me glavu snimati MR i bilo je sve uredu s glavom tim nalazom koji kaže (ventrikularni sustav je medioponiran blaže asimetrican na račun nešto šire lijeve lateralne komore u području trigonuma i okcipitalnog roga - fiziološka varianta). Onda sam radio vidno polje isto i sve što treba. Ali sada nekoliko dana boli me glava, počne od oka desnog i onda cijela strana, bol bude jača prije spavanja u predjelu čela, a ujutro normalno spavam i sve. Samo kad se probudim boli me čelo. Oftalmolog mi je jučer rekao da prema ovom nalazu od OCTa sumnja na glaukom, a tlak je 19 desno, lijevo 18. Da mi se vjerojatno dogodilo radi stresa. I zulja me desno oko. Koje je vaše mišljenje?

Adrian Lukenda, dr. med.

09.03.2019. 00:15

Iako nemam uvid u to je li Vaš očni kut sužen ili uredan, prema Vašim simptomima ne bih rekao da se radi o akutnom bolnom glaukomu uskog kuta. Početni normotenzivni glaukom s urednim vrijednostima očnog tlaka na koji vjerojatno sumnja Vaš oftalmolog ne izaziva simptome. Ako Vam je nalaz Rtg paranazalnih sinusa uredan, obavezno nastavite daljnju obradu i kontrole kod neurologa kako bi se utvrdio o kojem se tipu i mogućem uzroku glavobolja radi.

Ibbb100

10.03.2019. 00:15

gdje vam mogu poslat slike te od vidnog polja i ostalo

Adrian Lukenda, dr. med.

10.03.2019. 22:45

Forum i Internet su u medicini vrlo korisni i edukativni, no mišljenje o ranijim nalazima te daljnjim dijagnostičkim i terapijskim postupcima mogu dati jedino u sklopu očnog pregleda.