Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem s vidnim poljem


Autor Poruka

Kikiriki2308

02.01.2023. 15:10

Poštovani, imam 34 god i već nekoliko mjeseci mi se događa ujutro kada se probudim da ne vidim na desno oko. Crna mrlja mi bude u sredini vidnog polja i nekoliko minuta ne vidim ništa dok mi ne prođe. Nakon toga me boli unutra, kao iza u očnoj šupljini. Mislila sam da je od spavanja ali ne spavam na desnoj strani. Inače nosim naočale, kratkovidna sam te mi je trenutna dioptrija 0,75.
Bila bih vam zahvalna ako mi možete dati smjernice kome da se obratim da ne idem od doktora do doktora, da ne trošim svoje i njihovo vrijeme. Unaprijed zahvalna.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

09.01.2023. 01:05

Moguće je kako se radi o varijanti takozvanog scintilirajućeg skotoma o kojem više možete naći na www.cybermed.hr/forum/specijalizacije_medicina/oftalmologija/titranje_u_vidnom_polju koji može ali ne mora prethoditi migrenoznom tipu glavobolje. Međutim, navedena središnja crna mrlja u vidnom polju može biti i simptom bolesti žute pjege ili vidnog puta što je svakako razlog za kompletan očni pregled kod oftalmologa.