Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi s lećama


Autor Poruka

tixy22

20.03.2017. 12:05

Poštovani,

Prošle godine u 4 mj dobila sam nove polutvrde leće, prije tjedan dana kada sam ih stavila u oči, bile su izuzetno mutne, te sam ih stavila u otopinu s tabletom za dubinsko čišćenje i par dana sam nosila meke lece s kojima sam normalno vidjela, sad kada sam opet stavila polutvrde, one su i dalje mutne, da li znate u čemu bi mogao biti problem obzirom da im je rok trajanja 2.5 god?

Hvala
Lp

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

08.04.2017. 15:30

Kvaliteta vida s polutvrdim kontaktnim lećama u pravilu treba biti nešto bolja nego s mekanima. Zbog toga se kod slabijeg vida s tvrdim plinopropusnim lećama trebate javiti u ordinaciju u kojoj su propisane leće odmah nakon početnog privikavanja u trajanju od oko 10 dana kako bi se utvrdilo radi li se o problemu s diptrijom, zakrivljenošću, vlaženjem ili drugom uzroku slabijeg vida. Inače, više pitanja o kontaktnim lećama možete naći na www.cybermed.hr/forum/bolesti_i_stanja/kontaktne_lece.