Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


KRAJNICI


Autor Poruka

Gordana

08.06.2001. 10:02

Poštovani,
moja nećakinja ima 4,5 godina. Gotovo svaki mjesec ima upalu grla koja je popraćena temparaturom čak do 41 stupanj Celz. Liječnik je rekao da treba izvaditi krajnike. Moje pitanje je da li je još mala za taj zahvat i gdje je zahvat najbolje obaviti (koja bolnica u Zagrebu). Samo da još dodam da se dosta znoji i da joj je glavica često mokra od znoja.

mr.sc.dr.med.D.Markov

09.06.2001. 22:57

Kod vase necakinje se radi o ucestalim upalama krajnika te je indicirana operacija.Da bi se tocno znalo da li se radi o bakterijskim ili virusnim upalama neophodno je uzeti bakterioloske briseve grla. Preoperativno je potrebno uciniti kompletne laboratorijske pretrage . U petoj godini zivota nije premala za operaciju. Otorinolaringoloski pregled te dogovor za operaciju mozete obaviti na ORL klinici Salata ili drugim ORL odjelima u Zagrebu ( KB Merkur, KB Dubrava, Opca bolnica Sveti duh, i KB Sestre milosrdnice).