Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kronične upale gornjih dišnih puteva


Autor Poruka

duda

22.05.2003. 11:02

Štovani!

Imam kroničnih problema sa sinusima, grlom i bronhitisom, a svaka 2,5 mjeseca javljaju se akutne upale. Trenutno sam u fazi prikupljanja nalaza ( CT sinusa, KKS, brisevi...) kako bi spec.otorinolaringolog odlučio što poduzeti.
Prije 20 dana imala sam jaču infekciju gornjih dišnih puteva ( grlo, sinusi, bronhi) te popila kutiju Ciprinola. Prije par dana uzet je bris nosa i nađen je stafilokokus spp.koagulacija pozitivan. Rađen je antibiogram i sada pijem Amoxil ( Ciprinol je također po antibiogramu trebao djelovati). Zanima me kako to da se infekcija vratila nakon samo 20tak dana i koliko dugo sada trebam uzimati Amoxil.
Također vas molim za mišljenje da li bi u mom slučaju pomoglo uzimanje Broncho-Munala kroz duže vrijeme.
Hvala unaprijed!

prof. dr. Željko Bumber

02.09.2003. 12:15

Povratak infekcija moguć je uz nepovoljne navike (pušač), nepovoljni ambijent rada i boravka- te izloženost infekciji. S druge strane
i neki anatomski detalji- kao devijacija septuma ili lošije ušće sinusa
takodjer mogu pogodovati infekciji.
Potreban je uvid u CT sinusa koji ste radili .Svakao pregled .
Antibiotska terapija u trajanju od 7 do 8 dana svakako je dovoljna uz obavenu kontrolu zadnji dan liječenja (liječnik može produžiti dan,dva).

Broncho -Munal - nemam iskustva - kontaktirajte pulmologa