Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kronično upaljeno ždrijelo i pucketanje u ušima


Autor Poruka

Matijas

05.01.2016. 21:20

Poštovana,
prije 5 godina imao sam jako prehladu i anginu nakon koje su počeli moji problemi- osjetljivost grla na hladno, sakupljanje sekreta u grlu, pucketanje u ušima, pad imuniteta. U 5 godina obišao sam puno ORL doktora, operirao septum, izvadio mandule, jačao imunitet međutim problem je još prisutan. Nakon svih pretraga ustanovljeno je da nema alergije, upale, bakterije.. Jedan ORL liječnik mi je nakon što mi je detaljno pregledao dišne puteve rekao da mi je područje ždrijela gdje je 3. mandula crveno i sakuplja se sekret. Kako nemam treću mandulu taj tanki dio limfnog tkiva nije diran prilikom tonzilektomije. Vjerojatno zbog toga mi se javlja i problem pucketanja u ušima- disfunkcija eustahijeve tube. Sluh mi je ok. Liječnik mi je nakon tog pregleda preporučio propolis bombone, limun, slanu vodu međutim ništa nije pomoglo. I dalje ne mogu popiti ništa hladno, puno sekreta izbacujem pljuvanjem, u ušima mi pucketa čim otvorim usta, po zimi se vrlo lako razbolim. Hvala Vam puno na odgovoru

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.02.2016. 22:50

Poštovani, niste naveli da li ste učinili CT sinusa budući je nakupljanje sekreta u epifarinksu, odnosno području treće mandule, tipično za kroničnu upalu sinusa koja se također manifestira postnazalnom jutarnjom ili večernjom sekrecijom. Navedena sekrecija potencira česte grlobolje, odnosno kroničnu upalu ždrijela. Općenito nam povećani volumen limfatičkog tkiva u području epifarinksa u odraslih osoba sugerira da postoji problem sa kroničnom upalom sinusa.

Matijas

23.02.2016. 22:55

Poštovana,
CT sinusa je rađen i uredan je. Što bi još mogao biti uzrok? Hvala i pozdrav

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

22.03.2016. 20:00

Poštovani, ukoliko je CT sinusa uredan, tada mogući uzrok Vaših smetnji može biti jednostavna, konstitucionalna preosjetljivost sluznice dišnih puteva na promjene mikroklime. Ne radi se o bolesti, već o preosjetljivosti kojoj se morate prilagoditi izbjegavajući okidače iz vanjske okoline.Iako niste naveli, ali pretpostavljam da je timpanometrijski nalaz funkcije Eustahijevih tuba uredan.

Matijas

30.03.2016. 14:00

Poštovana,
vjerojatno je puno istine u vašoj zadnjoj procjeni jer primjetim da na klimu ili suhi zrak mi je stanje još puno gore.. Bi li mi preporučili neki kortikosteroid za smanjenje simptoma?

Hvala i pozdrav,
Matija

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

03.04.2016. 03:20

Poštovani,možete koristiti npr. Nasonex, Flixonase, Avamys sprej 2x1 uštrcaj u obje strane nosa barem 2-3 mj. za početak. Molim Vas, provjerite također da li bolujete od GERD-a koji također može biti okidač navedenih simptoma.