Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Limfni čvorovi


Autor Poruka

mbrenc

30.09.2012. 22:55

Prije mjesec dana ispod vrata ispod čeljusti su mi se napravila 2 limfna čvora.Na UTZ kažu da su reaktivna i ovaj veći je velik 8 mm,drugi je manji.Krvna slika je sva u redu.Na toj strani grla prilkom gutanja ali samo na lijevoj strani osjećam kao da mi nešto preskoči.Postoji li mogućnost da je to sve povezano sa žlijezdama slinovnicama i u grlu?Hvala lijepa

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

15.10.2012. 19:45

Poštovani,
Reaktivno povećani limfni čvorovi mogu nastati kao posljedica infektivnog procesa u njihovoj blizini ukoliko se područje zahvaćeno upalom drenira kroz navedene limfne čvorove. Vaši povećani čvorovi mogu biti povezani sa upalnim procesom submandibularne ili sublingvalne žlijezde slinovnice, ali isto tako i sa pocesom na zubima, sinusima, nosu, koži itd. Akt gutanja nije u svezi sa žlijezdama slinovnicama i obično se prikazuje RTG pretragom video akta gutanja barijeve kaše, tijekom koje možemo na ekranu pratiti svaku fazu gutanja i uočiti eventualne nepravilnosti.