Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


peta upala srednjeg uha kod djeteta od 7 mjeseci


Autor Poruka

aaaanita

11.02.2015. 13:55

Musko dijete od sedam mjeseci je dobilo petu upalu uha . Verificirana dijagnoza : akutna serozna upala srednjeg uha. Odgovor od strane lijecnika sa ORL je uvijek isti antibiotik i cistit nos sa fizioloskom, to mu je vec peti put da pije antibiotik u sedam mjeseci svog zivota ,ima li koja druga metoda ljecenja??? odgovor od lijecnika sa ORL je uvijek isti do trece godine nista, nikakve cjevcice niti operacija treceg krajnika. Sto da radimo dijete svakih mjesec dana dobije upalu uha i jako ga boli , lupocet ne smijemo davati (osim u slucaju temperature) jer se pothladi, bris je rađen samo jednom kad je lezao u bolnici i bio je mjesovita flora. Molim Vas za bilo kakav savjet, hvala unaprijed!

aaaanita

23.02.2015. 13:35

evo i sesta upala i sesti antibiotik a nije proslo ni 10 dana od proslog..

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

03.04.2016. 03:20

Poštovana, serozna upala srednjeg uha se ne liječi antibioticima, već otvaranjem Eustahijeve tube kapima u nos, mukoliticima,po potrebi antihistaminicima. U svakom slučaju, učinite opet bakteriološki i citološki bris epifarinksa, gdje se nalazi ušće Eustahijeve tube. Sa cjevčicama i odstranjivanjem adenoidnih vegetacija morate pričekati još minimalno 2-3 godine.