Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


podignuti desni krajnik


Autor Poruka

juju007

16.10.2015. 10:15

Poštovana,

Prije 30-ak dana mi se upalilo grlo i osjetio sam otežano gutanje i rezanje u grlu,pio sam čajeve,koristio septogal i nakon nekoliko dana osjetio sam olakšanje u grlu no desni krajnik mi je i dalje podignut toliko da kad otvorim usta mogu ga vidjeti,nakon što je prošlo 15 dana, promjene nije bilo te sam se uputio liječniku koji je ustanovio da je to virusna infekcija grla uzrokovana alergijom te mi je propisao Contral kojeg sam popio no promjene i dalje nije bilo,ponovno sam se uputio svom liječniku koji je rekao da se ne brinem da samo pijem čajeve i dalje i da si uzmem septolete,tražio sam da mi uzme bris grla te provjeri da li postoji bakterijska infekcija. Nakon par dana došao je nalaz koji je bio uredan. Prošlo je već 30 dana meni je desni krajnik i dalje podignut,ne boli me nego me jednostavno smeta u određenim situacijama,također bi napomenuo da osjetim bolove u u vratu sa desne strane te kada otvorim usta i posvijetlim sa lampom vidljive su male žućkaste flekice u ždrijelu. Ne znam više što da radim,već sam 3 puta bio kod svog liječnika. Molim vas za savijet.

Hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

13.12.2015. 23:10

Poštovani, pretpostavljam da pod pojmom "podignuti krajnik" mislite na povećani krajnik koji nije toliko neuobičajen nalaz, pogotovo nakon njihove upale.Ako na njemu primjećujete žućkaste točkice, znači da se radi o kronično promijenjenoj tonzili koja se može operativno odstraniti ukoliko krajnik predstavlja žarište.