Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


rhinitis subacuta


Autor Poruka

dolores

06.07.2003. 09:20

Poštovani,
Nakon pregleda na Klinici za ORL u Zagrebu mojem suprugu(37god) je dijagnoza rhinitis subacuta. RNS-sluznica edematozna,nešto seromukuznog sekreta,bazalna ksrista desno. Budući mu se povremeno stvaraju kraste u nosu tada otežano i diše, nije alergičar, mikrobiološki nalaz ureda, problem je pristutan više od 4 mjeseca. Nakon propisane terapije Garason 3x2 5 dana i Nisita ung 3x2 2 tjedna i prema potrebi nije došlo do izlječenja, tj problem je i dalje prisutan tako da i dalje prilikom pražnjenja nosa na maramici zna biti (ne svaki dan) krasta i tragova krvi. Simptomi nisu stalni već povremeni, nema utjecaj mjesto boravka niti podneblje jer često putuje pa je pratio promjene. Molim za savjet. Unaprijed zahvaljujem.

prof.dr. Željko Bumber

02.09.2003. 11:40

kruste u nosu posljedica su sušenja sluznice uslijed devijacije septuma ali i uslijed rada i boravka u suhim ,prašnim prostorima.
Moguća je pomoć antibiotskom mašću (Chloramphenicol ili sl.) koju će jagodicom malog prstaili štapićem unijeti u nosno predvorje . Moguća je i operacija zbog ispravljanja nosne pregrade.
Potreban je još jedan pregled otorinolaringologa zbog dogovora.
Vrijedi i za vas pravilo dob paciienta i radno mjesto /prašina ili sl./.