Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


riblja kost u grlu


Autor Poruka

zeza

07.04.2007. 10:20

Lijep pozdrav!! Jučer sam za ručak jela ribu, i u jednom zalogaju kod gutanja osjetila sam ubod u desnoj strani grla kao da mi je zapela riblja kost u grlu. Odmah nakon toga pojela sam veće količine krumpira i u nastavku dana nisam osjetila nikakvo daljnje grebanje do navečer. Navečer sam na desnoj strani ždrijela počela osječati neugodnost te me zanima dali bi to moglo biti povezano sa zaostalom riboljom kosti u grlu?
Kako se inače ponašati u slučajevima kada nam zapne riblja kost u grlu? Dal je neophodan posjet doktoru ili riblja kost i sama može otpasti? Ako se i zabila riblja kost, dal postoji mogučnost gnojenja grla ili sličnih simptoma te koje bi mogle biti posljedice?

Prof. dr. sc. Željko Bumber, dr. med.

16.04.2007. 10:30

Zabodena riblja kost stvara trajne probleme -probadanje tijekom gutanja i sl.
Vjerojatno je sluznica samo zagrebana. Ako se probadanje bude pojačavalo svakako predlažem ORL pregled.

24.12.2015. 15:50

Pozdrav, ja sam dijete imam 12 godina. Jeo sam ribu, odjednom ostetio nelagodu i odmah saznao da imam riblju kost u grlu tako što kada sam je pokušao izvaditi osjetio sam je ali je nisam uspio izvaditi.... ne znam što da napravim, a ako budem morao ići doktoru tek cu moći za 3 dana jer tada počinje raditi u Slavonskom Brodu......što da napravim?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.02.2016. 22:50

Poštovani, nema razloga za paniku; male riblje kosti tkivo obično samo izbacuje nekon nekoliko dana bez ikakvih posljedica, zbog upale okolnog mekog tkiva u koje je kost zabodeno.