Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sinusi


Autor Poruka

dydy

17.12.2010. 00:57

Imam neugodan miris iz nosa...savjet-što da radim?

Domagoj Parazajder, dr. med.

30.12.2010. 00:35

Učinite pregled liječnika opće medicine koji vas može i uputiti orl-ogu da se utvrdi o čemu je riječ (upala, strano tijelo i sl.). Lijepi pozdrav!

Gotic_woman

11.03.2016. 12:25

Dobar dan,Morala sam raditi CT mozga zbog glavobolje,..dobila sam nalaz u kojemu pise ovako: U lijevom maksilarnom sinusu vidi se polipozna tvorba koja ispunjava veci dio lumena.Takodjer je vidljivo nesto pjenusavog sadrzaja,dif.dg.akutne upalne promjene.Polipozna tvorba u desnom maksilarnom sinusu.Manje zadebljanje sluznice lijeve polovice sfenoida.Molim Vas za objasnjenje nalaza.
Unaprijed se zahvaljujem

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

22.03.2016. 19:10

Poštovana, polipozne tvorbe koje se opisuju u maksilarnim sinusima su najvjerojatnije cistične tvorbe koje nastaju kao posljedica kronične upale istih. Često su asimptomatske i otkriju se sasvim slučajno tijekom radioloških pretraga. Zadebljanje sluznice sinusa i kolekcija sekreta nastaje kao posljedica akutne ili kronične upale sinusa. Ukoliko su navedene promjene praćene simptomatologijom, preporučuje se konzervativno ili kirurško liječenje.U Vašem slučaju, obzirom na veličinu jedne ciste, indicirano je već kirurško liječenje.