Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Suh i zacepljen nos navecer i ujutro


Autor Poruka

matrix9111

14.03.2016. 00:25

Pozdrav, u zadnjih mjesec dana imam problema sa sluznicom nosa, primijetio sam da mi je ljeva nosnica cesto zacepljena i suha, pogotovi kad sam umoran nsvecer ili kad sam u okruzenju cigareta, isto tako ujutro se budim sa zaceplenim nosom, ali nema smrklja nego imam osjecaj suhoce i natecenosti. To mi otezava disanje u cesto disem kroz usta sto uzrokuje da se također budim sa suhim ustima ujutro. Inace lijeva nosnica mi je malo uza od desne i bas ona mi je cesto zacepljena, ali i slicna situacija mi je na desnoj, samo sta mi ona ne otezava disanje toliko. Hvala unapred, i nadam se da mi mozete pomoci

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

22.03.2016. 19:00

Poštovani, iz Vašeg se opisa naslućuje da imate najvjerojatnije deformaciju nosne pregrade sa lijeve strane koja je "pojačana" edematoznom sluznicom donjih nosnih školjki obje strane. Točna dijagnoza se naravno može postaviti tek nakon prethodnog ORL pregleda. Ako je tome tako, morat ćete kombinirati operativnu terapiju nosne pregrade i konzervativnu terapiju kortikosteroidnim sprejem, odnosno utvrditi uzrok povećanog edema nosnih školjki.