Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


staphylococcus pyogenes


Autor Poruka

irma

07.01.2003. 11:53

U proteklih mjesec dana već u dva puta mojoj kćerci od 8 god. javljaju se bakterija staphylococcus pyogenes propraćena suvim kašljom, raskvašenim krajnicima i peckanjem u grlu. Inače je uvijek bila sklona čestim upalama grla pa i gnjojnim anginama te je skoro1,5 god. primala extenciline. Prvi put je uključen Klavocin 625 mg bez brisa ali kada su se isti simptomi pojavili nakon mjesec dana uzet joj je bris koji je pokazao navedenu bakteriju.Za terapiju 16 tabl.propisali su joj Macropen 400 mg 2x1 da bi kontrolni bris ponovo pokazao istu bakteriju i sada iste propratne smetnje te joj je propisan Zinnat 250 mg. 10 dana 2x1. Djevojčica također ima i treći krajnik za koji kažu da se ne treba operisati budući da nema smetnji u razvoju (visina 1,41 i težina 40 kg) i da je moguće da sa rastom nestane. Kao zabrinuta majka molim Vaš savjet i odgovor vezano za navedenu bakteriju (kako se dobija i šta je najbolje za saniranje) i za treći krajnik.
Unaprijed zahvalna,

Irma

mr.sc.dr. D. Markov

22.01.2003. 12:23

Poštovan Irma,
Kod vaše kćeri se vjerojatno radi o kliconoštvu piogenog streptokoka. Savjetujem vam da napravite AST, ASTA/antistr. titar/. S nalazima se javite otorinolaringologu. Prema simptomima bit će potrebna operacija sva tri krajnika.