Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


TREĆI KRAJNIK


Autor Poruka

TEA

20.03.2002. 12:31

Imam sina, koji će u 6 mjesecu ove godine napuniti 6 godina. Pedijatrica je konstatirala da ima treći krajnik, te da mu ne uzrokuje probleme. Zanima me kada treći krajnik može uzrokovati probleme, koje i kada je operacija nužna. Hvala

mr.sc.dr. D. Markov

21.04.2002. 21:17

Poštovana Tea,
Najčešći simpotomi koje uzrokuje "treći krajnik" su otežano disanje na nos, hrkanje, spavanje s otvorenim ustima, česte upale nosa i sinusa te upale uha. Ukoliko vaš sin ima takve tegobe potrebno je da obavi otorinolaringološki pregled , te fiberendoskopski pregled nosnog dijela ždrijela (epifarinksa) na osnovu čega će se odlučiti o nužnosti operacije.

Mama

23.07.2002. 13:52

Postovani doktore,

kako moj sin ima isti problem kao i dijete gospodje koja je postavila pitanje, molim Vas za daljnje pojasnjenje: koliko je fiberendoskopski pregled nosnog dijela ždrijela invazivan i moze li se obaviti u KB Osijek? Kako djetetu olaksati takav pregled i primjenjuju li se mozda za djecu tog uzrasta neke zamjenske metode. Koliko pretraga traje i kako dijete pripremiti za nju?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru,
Mama