Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Unutarnja kvržica na vratu


Autor Poruka

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

11.09.2016. 20:45

Za kiki kris:Poštovana,moguće da ste pritiskom oštetili ovojnicu ateroma i provocirali upalu okolnog tkiva. Aterom se rješava ambulantnim operativnim zahvatom u lokalnoj anesteziji kako bi izbjegli njegove bolne I neugodne upale.

Za malimedacarli: Poštovana, na UTZ pregledu se sa sigurnošću može razlikovati reaktivni limfni čvor koji nastaje kao reakcija na upalni process, od malign promijenjenog limfnog čvora. Reaktivni limfni čvorovi nerijetko zaostaju mjesecima nakon preboljele upale, ali zbog svog osobnog mira i 100% - tne sigurnosti dijagnoze, možete učiniti citološku punkciju čvora.

Za 7sanja7 i Wipo:Poštovani,mjesto koje opisujete iza uha je tipično za pojavu ateroma, ali ako se promjena nalazi ispod ušne resice i fiksirana je za podlogu, tada možemo razmišljati o benignoj tvorbi žlijezde slinovnice. ORL pregled može odmah riješiti dilemu.