Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol u testisu


Autor Poruka

lucian

02.12.2001. 18:31

Prije nešto više od dva tjedna počeo sam osječati povremenu bol u testisu. Najprije sam pretpostavio da sam ga pritisnuo odječom jer sam nosio hlače plitke u preponama (ni sad nemogu biti siguran da nije tako). Bol nije posebno jaka ni stalna, već više tupa i povremena i kao da je više izražena na hladnoči. Nema nikakvog otoka ili crvenila i testis nije posebno osjetljiviji na dodir od drugoga. Nema nikakvog iscjetka, niti smetnji kod mokrenja, jedino imam dojam da nakon mokrenja još par kapi mokrače kapne. Kako bol nije prolazila više od tjedan dana otišao sam kod liječnika i ona me poslao na pregled krvi i mokrače. Nalaz je bio u redu, nije ukazivao na upalu, a i funkcija bubrega je bila u redu. Liječnica mi je rekla da smatra da me ne treba dalje nigdje slati i dala mi lijek Sulotrim forte 800/160mg koji još pijem. Poslije toga dva dana me manje boljelo (pazio sam da nosim komotnu i toplu odječu u tom području) pa onda jedan dan opet više. Zadnja dva dana nemam neke bolove već možda više kao laganu nelagodu.
Ne znam da li bi moglo biti povezano, prije 2,5 mjeseca osjetio sam peckanje na izlazu iz mokračne cijevi koje je prestalo nakon pet dana. Peckanje sam osjetio dva dana nakon odnosa u prolaznoj vezi i koristio sam kondom. Nije bilo iscjetka ili crvenila, ni problema sa mokrenjem. Liječnica mi je tada prepisala Sinersul forte.
Trebam li se brinuti ako za nekoliko dana sve prođe i što da napravim ako ne bude tako.
Hvala

prim dr sci Josip Parazajder

28.01.2002. 19:07

Ukoliko simptomi nestanu nema razloga za pregled i daljnju terapiju.No ukoliko će simptomi trajati dulje potrebno je izvršiti urološki pregled.

lucian

04.02.2002. 19:56

Bol se smirila, ali potkraj godine se ponovno intenzivirala. Nalaz mokrace i ejakulata je bio uredan. Bol se obicno intenzivira na nekoliko dana i onda opet prolazi. Kad se javlja, vise je izrazena popodne. Ujutro se budim bez.