Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


enterococcusi


Autor Poruka

sani

03.12.2001. 09:50

Poštovani,

da Vam ukratko opišem svoj problem. Prije 7 mjeseci pronađena mi je klamidija koja je uspješno izliječena (već drugi bris u razdoblju od 6 mjeseci je negativan).
Zadnji papa test bio je normalan a na onom prije, baš u vrijeme trajanja klamidijske infekcije, imala sam CIN I i dosta bakterija. Išla sam u međuvremenu na tipizaciju HPV-a koji je također negativan.
Sada se spremam na ponovni papa test (cca 6 mjeseci nakon onoga koji je bio u redu).
No, tijekom tih 6 mjeseci stalno vodim borbu sa enterokokima kojih malo ima pa malo nema. Trenutno mi je nalaz više od 10 na petu te sam pila amoksile 10 dana sa sada sam na nitrofurantoinima.
Moj problem je slijedeći, od kada pijem te tablete stalno imam nekakve čudne bolove, više neki neugodni osjećaj grijanja i sl. u stražnjici, a zna me rezati i u nogama pa čak povremeno imam osijećaj da su mi noge 'teške'. U međuvremenu sam dobila menstruaciju što je i odgodilo moj odlazak na papa test (a možda i potencirao bolove - iako ih inače nemam).
Slična stvar desila mi se i kada sam prije ljeta pila amoksile zbog enterokoka. Nestalo je samo od sebe.
Zanima me da li je moguće da je ta moja bol uzrokovana enterokokima koji su eto malo burnije reagirali na terapiju?
Napominjem da sam baš u vrijeme kad sam prvi puta imala slične probleme radila bris na klamidiju i bila je negativna.
Hvala puno!
BTW super su Vam ove redizajnirane stranice!

prim dr sci Josip Parazajder

28.01.2002. 19:04

Vi ne navodite da li su vam bakterije nađene u brisu cerviksa ili u urinu.Potreban vam je dadaljnji tretman vašeg ginekologa,no ako se radi o bakterijama u urinu potreban je i konzilijarni pregled urologa s dosadašnjim nalazima.

perica

07.02.2002. 13:20

Molim Vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje;
Imam oligozoospermiju koja je najvjerojatnije uzrokovana bakterijom enterokokom kojoj je koncentracija u ejakulatu poveća, liječim se već godinu dana antibioticima kao npr. Novocef, Sinersul, Klavocin, međutim broj bakterije nije smanjen. Koje antibiotike koristiti pri liječenju te bakterije. Puno hvala!