Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cistitis/prostatitis


Autor Poruka

valentin

16.01.2002. 15:45

Imam 45 godina i već nekoliko godina imam smetnje u mokrenju (dizuričko mokrenje dnevno a ponekad i nikturija) te bolove u predjelu mokraćnog mjehura i bolove prostate. Bio sam hospitaliziran i tada su učinjene pretrage čiji nalazi glase: E=4,34, L=5,0, urin sed: prot=0, krv=0, bakt=0, ABG urina = sterilan, SE = 8/19, ŠUK=5,8, urea = 8,2, kreatinin = 88, bilirubin=8,6 ALP=61, AST=2c, PSA=0,68ng/mL, te u citološkom nalazu urina vide se pločaste epitelne stanice, po koja stanica prijelaznog epitela, po koji granulocit, i eritrocit te mikroorganizmi. Unatrag jedne i pol godine učinjeno je nekoliko pretraga na BK urina i ejakulata i nalazi su bili negativni. U mlađoj dobi prebiolio sam TBC pluća i recidiv. UZ bubrega govori za obostrane postupalne promjene kanalnog sustava. Radiološki nalaz prostate, volumen od 28 ml (prostatitis, u desnom režnju manja cistična promjena prmjera 4 mm). DG: Cystitis chr. egsac. Prostatitis chr. TBC urogenitalis susp. U dva navrata u brisu uretre bila je izolirana Chlamidia, koja je liječena bez efekta na siptomatologiju. U posljednje vrijeme osjećam jake bolove u predjelu prostate i bubrega a povremeno i u području koje "pokrivaju male gaće". Do sada ne osjećam nikakovo poboljšanje unatoč propisanoj terapiji (Nolicin, Tonokardin i povremeni antibiotici najviše Sumamed), te molim vaše mišljenje o daljnjim eventualnim specijalistiškim pregledima i uzroku te uspješnijem liječenju konstantno prisutnih tegoba. Unaprijed hvala.

prim dr sci Josip Parazajder

28.01.2002. 18:34

Radi se o kroničnom prostatitisu koji se kod vas liječi na ispravan način.Zbog narave bolesti kod vas je za očekivati mirne intervale te povremene egzacerbacije bolesti.