Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


VARIKOKELA


Autor Poruka

marijan

12.01.2002. 11:03

Imam 24 godine i prije 4 mjeseca sam operirao u Zagrebu varikokelu lijevog testisa.Prije operacije mi je spermiogram bio 18 million od 20 million što se smatra donja granica.Stanje spermiograma je nakon 4 mjeseca i dalje isto.Lijevi je testis puno manji od desnog i skoro cijelu lijevu vrecicu zauzimaju varikozne vene koje su JAKO IZRAŽENE,čak i nakon operacije.Dali će mi se te žile povući?Da li znači da operacija nije uspjela ako su žile još prisutne?Da li će lijevi testis uspjeti narasti kao desni ( koji je normalne veličine) s obzirom da su mi 24 godine.Bavim se vježbanjem i da li to može utjecati na povećanje varikoznih vena .Da li se te neugodne vene mogu odstraniti?Da li moram ponovno na operaciju.?

Zoran

15.01.2002. 21:44

Ovo nije odgovor na tvoje pitanje ali možda ti možeš odgovoriti na
moje.

Imam 25 godina i isti problem kao i ti.
Pošto još nisam bio na operaciji zanima me kakva je to operacija,
dali imaš kakve bolove sada nakon operacije i koliko dugo si morao
ležati u bolnici ?

prim dr sci Josip Parazajder

28.01.2002. 18:37

Konačni efekt varikokele što se tiče povlačenja varikoznih vena i popravljanja spermoigrama može se očekivati tek nakon 9 mjeseci. Atrofija testisa uzrokovana varikokelom neće se oporaviti.Vježbanje ne utječe na stanje bolesti. Sada nije potrebna nova operacija.