Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je to HPV


Autor Poruka

Dado

06.02.2002. 22:43

Molio bih vas za pomoc. Ima vec vise godina kako su mi se na korijenu penisa poceli pojavljivati sitni izduzeni pristici koji su potkozni i na opip tvrdi, iz nekih se da istisnuti nekakva bijela tvat. Koza na tom mijestu se vlazi i iritira i mislim da se to polako siri. Pojavom toga poceo mi se penis kod erekcije krviti na jednu stranu. Bojim se da je to neka vrsta HPV ali ne znam kako sam to pokupio jer nisam stupao u spolne odnose.
Molim vas odgovorite mi dali je to HPV, dali se on moze prenjeti na neki drugi nacin. Dali postoji mogucnost zalijecenja i gdje da se obratim za pomoc. Postoje li stranice na internetu gdje bi se vizualno mogli vidjet tipovi HPV. Neizmjerno zahvalan.

prim dr sci Josip Parazajder

06.03.2002. 21:33

Kod vas se vjerojatno radi o ateromima tj. začepljenju lojnih žlijezda.Ukoliko aterom raste ili se upali potrebno ga je odstraniti (u lokalnoj abesteziji).
Iskrivljenje penisa prilikom erekcije nije uzrokovano ateromima već se možda radi o dg. Induratio penis plastica.Kod vas se najverojatnije ne radi o infekciji HPV-om.Potreban je urološki pregled.