Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


erekcija


Autor Poruka

marijana

15.10.2001. 12:47

molim vas da mi pomozite.moj decko tijekom vodenja ljubavi kada koristimo kondome brzo gubi erekciju i to nam predstavlja problem je nas odnos traje jedva desetak minuta.no,kada ne koristimo nista odrzava erekciju jako dugo,cak 30tak,40tak minuta.je li to ima veze s cinjenicom da je pusac?molim vas pomozite mi jer korisenje kondoma nam je jedini vid kontracepcije,a ovako dalje ne ide.hvala!marijana

Prof. dr. J. Pasini

17.10.2001. 19:37

Poštovana Marijana,
sudeći prema podacima koje ste dostavili, a koji su očito vrlo šturi, radi se o kompleksnom problemu koji se može svrstati u veliki sklop koji se zove erektilna disfunkcija.
Jedno je naime što osoba očekuje od sebe ili svog partnera, a drugo ono što se uistinu i događa. Očito je da između Vas i vašeg partnera postoji i želja i način da se seksualni događaj odigra, no Vas smeta trajanje. Da li je to zaista vezano uz upotrebu kondoma (mehanički utjecaj) ili pak o psihološkim čimbenicima teško je razlučiti.
Prema podacima koje ste naveli, vjerujem da je posrijedi samo određena psihološka barijera koju prvo razgovorom, a potom možda i savjetom s psihologom možete prevaldati.
Da li je zaista kvalitetniji odnos od 30 minuta u usporedbi s onim od 10 minuta? Da li se to može mjeriti minutama ili nečim drugim? Pitajte i sebe i svog partnera.
S poštovanjem
J. Pasini