Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvne žile uda


Autor Poruka

Mario

14.10.2001. 18:03

Poštovani,

Moj problem je sljedeći: u dugogodišnjoj sam vezi i imam svakodnevne seksualne odnose. U zadnje vrijeme sam primjetio da su mi krvne žile izraženije na površini kože spolovila i to prvo mi se zadebljala krvna žila (oko 5 mm, a neki put i deblja) koja kada se gleda odozgora ide po ljevoj strani ispod kože spolovila i završava u tjelu kod korjena uda, te mi je posebno zadebljana nakon orgazma, a u zadnje vrijeme mi se pojavljuje još jedna žilica koja je bila uža, a i ona je sada nakon seksualnog odnosa šira. Da li je to normalno i ako nije ima li kakvo rješenje?

Zabrinuti Mario

Prof. dr. J. Pasini

16.10.2001. 19:20

Poštovani Mario,
razvoj genitourinarnog sustava u embrionalnom životu jedan je od najkompliciranijih sustava razvoja inače. Stoga i postoje brojne varijacije i naravno, anomalije.
Stanje koje opisujete djeluje ne djeluje zabrinjavajuće. Naime, površinske vene na spolovilu normalna su pojava, posebice ukoliko se javljaju u vrijeme ili nakon erekcije. Stoga nema razlogom zabrinutosti.
Ukoliko pak ipak mislite da to nije "normalno", javite se urologu zbog pregleda.
S poštovanjem
J. Pasini