Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hidrokela


Autor Poruka

Zoran

19.06.2002. 00:53

Poštovanje,

rođen sam 1969. godine, 26.03.1999. godine sam operirao verikokelu lijevog tetisa, a 08.12. iste godine operirana mi je hidrokela (koja je urođena) na istoj strani. Od hidrokele sam patio više od četri godine, poslije te operacije stanje se donekle popravilo ali još uvijek imam bolove u tetisima. Liječnik urolog je ustanovio uvećanje prostate koja je pritom osjetljiva i gnjecava i tvrdi da je to uzrok mojih tegoba. Snimak ultrazvuka pokazuje da hidrokele više nema, prostata blago uvećana. Smetnji pri mokrenju nemam. Kulturom brisa uretre patogene bakterije nisu nađene. Urino kultura ostala sterilna. Kod spermo grama su nađene bakterije trichomonas vaginalis. Deset dana koristim metromidazol 2x500 mg. i pet dana uporedo himoral 3x1 tabletu. U periodu u kojem koristim terapiju spolne odnose nisam imao. Očekivani rezultata nemam, bolovi su ostali i pojačni su.

Molim vaše mišljenje.

P.S.

Vaše mišljenje sam tražio prošle godine, ali nisam nastavio s daljnjim kontaktima iz objektivni razloga. U tadašnjem Vašem odgovoru zatražili ste od mene dodatne nalaze koje sam vam sada napisaoo. Ovdje ,u BiH, sam obišao sve moguće urologe ali pomoći nema, zato molim od vas da mi date preporuke i savjete za daljnje liječenje.

Unaprijed puno Hvala.

prim.dr.sc. Josip Parazajder

09.07.2002. 22:24

Kod vas se vjerojatno radi o kroničnom prostatitisu te je potrebno učiniti bakteriološki pregled ejakulata.Liječenje treba provesti ovisno o nalazu.