Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv kod muskarca


Autor Poruka

Mato

25.09.2001. 08:51

Postovanje!
Zanima me kako ustanovit da je muskarac samo prijenosnik hpv virusa ako je pregledom utvrdjeno(premazivanjem "reaktivnim" tekucinama i sl.)da "nema nikakve vidljive" simptome virusa,a naglasavam da je bio dugogodisnji partner djevojci kod koje je utvrdjeno da ima tip virusa 16-visokog rizika.
Drugo pitanje,po glansu mi se ponekad jevljaju crvene flekice koje su hrapave,sto ponekad iazaziva lagano svrbuckanje,mislim da je to povezano s mojom novom partnericom te da to prenosimo jedno drugom "u krug".Zanima me lijecenje istog jer je bila vec par puta kog ginekologa i samo ona dobiva medikamente za terapiju.

p.s.
Napominjem da sam neposredno prije prvih odnosa uz pregled na hpv obavio i bris na Klamidiju,bris plazme uretre te sam dao ejakulat.Nalazi su svi bili uredni i utvrdjeno je da nemam nista

Puno hvala!

Prof. dr. J. Pasini

08.10.2001. 21:26

Poštovani Mato,

Ispričavam se zbog kašnjenja na odgovor, no to je posljedica «elektroničkih» problema.

Vaše pitanje je vrlo složeno i intrigantno. Na njega naime se može teško ili nikako odgovoriti. Svi znamo da su muškarci prenosnici virusa HPV, no da se on rijetko klinički manifestira. Tim se problemom naime više bave dermatolozi i infektolozi, a urolozi se bave komplikacijama bolesti, npr. nastankom i liječenjem stanja zvanog «Condyilomata accuminata».


S poštovanjem,

J. Pasini