Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


infekcije


Autor Poruka

Igor

07.05.2002. 10:53

Poštovani,
prije dva mjeseca bakteriogram ejakulata pokazao je da u ejakulatu imam Esherihiju coli - 10 na 5. Podvrgnut sam terapiji: 10 dana sam dobivao inekcije Garamicina (160 mg dnevno), a potom 10 dana Nolicin tablete 2 puta po 1. Na ponovljenom bakteriogramu pokazalo se da u ejakulatu imam Esterococcus - 10 na 4. Molim d ami preporučite koju terapiju i u kojem trajanju je najbolje da mi moj liječnik propiše i kakvi su izgledi da se konačno riješim tih infekcija tim više što smo supruga i ja u postupku pripreme za začeće djeteta. Što je uopće uzrok učestalosti i tvrdokornosti tih infekcija i hoće li iste uticati na kvalitetu sperme.
Hvala i pozdrav, Igor

prim. dr. sc. Parazajder Josip

08.06.2002. 09:36

Enterococcus u nalazu može značiti i kolonizaciju a ne nužno infekciju te je potrebno odrediti broj mononukleara (leukocita) u ejakulatu.Ukoliko su prisutni vjerojatno se radi o infekciji te je tek tada potrebno liječenje.Infekt u ejakulatu može utjecati na plodnu sposobnost sperme time što uzrokuje slabiju pokretljivost spermija.Potreban je pregled specijaliste urologa (Zavod zaUrologiju o.b. "Sveti Duh",Zagreb,četvrtkom).