Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Intersticijalni cistitis


Autor Poruka

Branka

03.04.2002. 14:17

Vec tri godine imam problema sa pecenjem kad mokrim koje se vrlo brzo (za nekoliko sati) razvije u makrohematuriju. Non-stop pijem uroloske cajeve i svaki mjesec antibiotike od kojih mi pomazu samo inekcije garamicina ili ciprobay. Nalaz ultra zvuka je u redu, urino-kultura je sterilna, ginekoloski nalazi su sasvim u redu, prije godinu dana sam radila cistoskopiju i na nalazu je samo pisalo: difuzni hemoragicni cistitis. Prije par dana sam opet radila cistoskopiju i doktor je rekao da je to intersticijalni cistitis, te da tu nema nekog lijecenja. Dao mi je runac i brufen da pijem i rekao ako mi to ne pomogne (a ne pomaze!) da je nova metoda lijecenja u Americi, uspavljivanje na 5 minuta i maksimalno napuni mjehur da ga valjda rasiri, nemam pojma, i navodno da to ima nekih rezultata. Ja sam vise ocajna, to mi traje 3 godine, svakih mjesec do mjesec i pol dana, ako prodje dva mjeseca bez problema presrecna sam. Usput, alergicna sam na tetracikline, tako da te vrste lijekova ne pijem.
Unaprijed zahvalna

prim. dr. sc. Parazajder Josip

08.06.2002. 09:07

Jedna od metoda liječenja je dilatacija (širenje) mjehura u općoj anesteziji,koja se rutinski provodi i u nas.Prethodnio bi bilo potrebno učiniti urodinamiku.Možete se javiti na Zavod za Urologiju Opće bolnice "Sveti Duh" u Zagrebu četvrkom s uputnicom za pregled urologa.