Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem


Autor Poruka

mia

07.04.2002. 13:48

Molim Vas za odgovor.Moj je problem poceo poslije poroda ,koji sam imala prije nesto vise od tri godine.Naime vrlo mi je tesko zadrzati mokracu. Kad osjetim podrazaj na mokrenje u vrlo kratkom vremenu sam prisiljena doci do toaleta.Prije mi je cak bio problem i kad se jako nasmijem ili kihnem uvijek bi mi malo "pobjeglo".Citala sam o nekim vjezbama koje se sastoje od pokusaja prekidanja mokrenja ali mi je to bilo tesko uraditi....Sada je ,kao,malo bolje ,mogu malo istrpiti ili mi rijedje "pobjegne",ali mi se ipak nekad desi kad mi je pun mjehur ....
Recite mi da li to mogu izlijeciti i sta da radim....Imam 24 godine .Da li ce se to stanje pogorsavati s godinama ? Bojim se da cu sa 40 zavrsiti s pelenama na straznjici . Unaprijed hvala za odgovor M.

prim. dr. sc. Parazajder Josip

08.06.2002. 09:09

Kod vas se vjerojatno radi o stres inkontinenciji koja je posljedica spuštanja mišićnog dna zdjelice nakon poroda te je potrebno učiniti urodinamsku pretragu i nakon toga odlučiti o liječenju (medikamentozno ili operativno).