Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kamenci


Autor Poruka

Ana

18.11.2002. 13:29

Postovani,
prije vise od 2 mjeseca, nakon jakih bubreznih kolika, dijagnosticiran mi je kamen u bubregu, velicine 6 mm i umjerena hidronefroza. U ta dva mjeseca imala sam gotovo svakodnevne kolike. Po posljednjoj nativnoj smimci, kamen se nalazi u mjehuru.Molim vas da mi odgovorite, da li je normalno da me jos uvijek boli bubreg i to gotovo nesnosno. Obicno se uz bol javlja i proljev.Bol prolazi samo na 2 tablete Spasmexa i Voltaren drag.
Da li se ta bol javlja refleksno ili je moguce da nesto nije u redu sa mojim bubregom s obzirom da me mjehur ne boli.

prim.dr.sc. Josip Parazajder

26.11.2002. 19:41

Nakon što je kamenac pasirao u mokraćni mjehur bolovi bi morali prestati.Moguće je da imate još koji kamenac u bubregu ili pak anomaliju bubrega , stoga bi bilo uputno učiniti infuzijsku urografiju.

ana

28.11.2002. 14:20

Postovani,
zaboravila sam pripomenuti da mi je uradena IV urografija i da nalaz ne govori niti o jos jednom urolitu, niti o ikakvoj anomaliji. Urografija je, osim dijagnosticke svrhe, imala i "terapijsku" jer se za vrijeme snimanja kamen spustio za oko 5 cm.