Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvavo mokrenje


Autor Poruka

sina

09.09.2002. 21:40

Postovani,

nakon nekoliko krvavih mokrenja (u roku od 2 dana), moj se otac javio u ambulantu hitne medicine u novoj bolnici. Istog dana nacinjeni su rtg bubrega i mjehura i ultrazvuk istih, te pregled krvi i urina. Zbog losih nalaza istog je dana zaprimljen u bolnicu. Sve to se zbilo jucer. Danas je bio dan bez pregleda, a sutra ide na ct bubrega. Njegov ljecnik kaze da se 80% radi o tumoru, a 20% o velikom kamenu. Uz navedene simptome ima i laganu vrucicu (37,7 C) i kaze da se krvarenje i bol u desnom bubregu (onaj na kojem je otkrivena "suspektna tvorba"blunk javlja nakon odredjenih napora; hodanje, ustajanje iz kreveta i sl.
Zanima me sljedece:
1. danas sam vec procitao nekoliko clanaka o slicnim temama i nigdje se uz tumor bubrega ne govori o simptomima kao sto su vrucica i krvarenje usljed fizickog napora (nazalost, mozda se hvatam za slamku!?)
2. ukoliko se ipak radi o tumoru i ako je zahvacen taj jedan bubreg sto ce se otprilike dalje zbivati? (benigni ili maligni tumor, odstranjivanje tumora ili bubrega s tumorom i sl.)
S postovanjem i nadom u sto skoriji odgovor,
Sinisa

prim.dr.sc. Josip Parazajder

02.10.2002. 21:09

Pojava krvi u mokraći može biti simptom različitih bolesti mokračnih organa:tumora,kamenaca,upala itd. Kod sumje na tumor bubrega CT pretraga dati će odgovor da li se radi ili ne radi o tumoru bubrega. U koliko se radi o tumoru bubrega potrebno je učiniti operaciju, najčešće nafrektomiju.To znači vađenje bubrega.