Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nalazi 24 satnog urina


Autor Poruka

luna

12.02.2002. 16:40

Posebne pohvale ovim stranicama.
Naime ,moj problem se sastoji od slijedećeg: prije 2 mjeseca radila sam kontrolu kortizola, jer sam bila obrađivana prije par godina zbog hirzutizma, pa mi je tada ustanovljeno da mi je lagano povišena vrijednost kortizola. Preporučena mi je terapija diane 35 i androcur 50 tijekom 6 mjeseci,kao i sada jer sam imala spontani pobačaj pa mi je ginekolog rekao da i sada mogu nastaviti piti te tablete ,da mi ne mogu naštetiti u slijedećoj trudnoći. Pila sam ih kroz 4 mjeseci kako mi je i preporučeno, a pred nekoliko godina unazad kad mi je ustanovljeno lagano povišen kortizol ,tu terapiju sam provodila kroz 5 mjeseci jer mi se menstrualni ciklus skroz bio poremetio i nisam više htjela ih uzimati.
Nažalost, i sada sam zatrudnila bez problema ali se odvijala tzv. trudnoća bez ploda i opet je obavljena kiretaža.
Zanima me da li mi je možda utjecalo na moje spontane rezultati mog 24 satnog sakupljanja urina. Moram naglasiti da sam prije toga napravila CT nadbubrežne žlijezde, a nakon tih rezultata i CT hipofize jer smo se bojali da možda nije Gushingov sindrom. Međutim oba Ct-a su bila u potpunosti ok i tada je moj endokrinolog rekao da nema mjesta panici niti zabrinutosti kad je CT u redu. Međutim ja se bojim zbog tih nalaza, da li mi Vi možete reći nešto više o mojim nalazima.Znači nakon 24 satnog sakupljanja urina rezultati su bili slijedeći: 17 KS 57,3 (13,9-55,5)
11 OH 37,8 (5,5-19,4)

Unaprijed zahvaljujem i puno će mi značiti Vaš odgovor!

prof dr J. Pasini

13.02.2002. 19:23

Poštovana Luna,

iako se urolozi bave kirurgijom nadbubrežnih žlijezda i pri tome se učestalo konzultiraju s endokrinolozima, mislim da Vaš problem nadilazi kompetencije i znanja urologa.
Očito endokrinološki problem trebaju i moraju rješavati endokrinolozi. Žao mi je ukliko smo Vas razočarali.
S poštovanjem
J. Pasini