Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


obrezivanje: da ili ne


Autor Poruka

seka

05.11.2001. 11:55

Poštovani doktore,
obraćam Vam se u svezi svog brata.
On ima sada 19 godina. Problem kožice na penisu (kožica je bila srašćena s penisom tj. nije se mogla prevući preko glavića ) nije mu riješen kao djetetu, pa mu je prije cca 2 godine urolog predložio ili obrezivanje ili mali kirurški zahvat kojim bi se ta kožica odvojila. Brat se odlučio za ovo drugo. Međutim, on i dalje ne može prevući kožicu preko glavića. Ja sam mu predlagala obrezivanje, ali to ne želi jer kaže da ga glavić penisa strašno boli kad preko njega nema kožice (primjerice ako ručnikom prilikom brisanja "ostrugne" glavić koji je van kožice).
Ta bol je puno veći problem nego samo obrezivanje, pretpostavljam.
Molila bih Vas za savjet što učiniti s tom boli i da li onda ići na obrezivanje ili ne.
Nadam se da sam dovoljno detaljno opisala problem i unaprijed Vam zahvaljujem, jer doista ne znam više kako da mu pomognem.


Zahvalna seka!

Prof. dr. J. Pasini

10.11.2001. 18:58

Poštovana Seka,
prvo, lijepo je da Vi Vaš brat imate takav odnos da o tome možete otvoreno razgovarati.
drugo, o problemu obrezivanja već sam pisao na ovim stranicama.
Sigurno je da glavić penisa nakon obrezivanja postaje osjetljivijim, jer više nije pokriven prepucijem (kožicom). Ta, međutim, preosjetljivost nestaje nakon određenog vremena, najčešće nekoliko mjeseci. Ukoliko se prepucij ne može prevući preko glansa (glavića) svakako je potrebna kiurška intervencija (molim vidjeti prijašnje stranice).
s poštovanjem
J. Pasini