Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

Ivan

10.10.2001. 13:59

Postovani,
Prije godinu dana postavljena mi je dijagnoza prostatitis chr. i cistitis chr. Prilikom upale koristio sam razlicite antibiotike (zadnji put Abactal koji mi se pokazao i najuspjesnijim), mada nikad nije radjen antibiogram. U tim slucajevima, uz povremene bolove i tegobe pri mokrenju, prilikom ejakulacije javlja se i krv, sto me veoma uznemirava i ometa u normalnom seksualnom zivotu.
Moram da napomenem da imam 36 godina i cesto konzumiram alkohol. Obzirom da jos nemam potomstva, veoma sam zabrinut, pa Vas molim da mi date sugestiju za eventualno dalje lijecenje ili terapiju.
Unapred zahvalan, Ivan

Prof. dr. J. Pasini

10.10.2001. 20:55

Poštovani Ivane,
primio sam vašu poruku u kojoj se naime "miješaju" razni problemi:
1. Prostatis chr. (Odn. Cystitis chr). - stanja koje je vrlo teško dokazati, odnosno utvrditi u kojoj je mjeri upala vezana uz simtome. I da li je to zaista upala, a koja je naime vrlo česta u toj životnoj dobi, i koja može biti uzrokovana različitim uzročnicima. Standardno je pravilo da se uz briseve uretre na klamidije i mikoplazme, te naravno uobičajene urinarne patogene, učini i eksprimat prostate, kako na bakterija, tako i na klamidije i mikoplazme. Povoljan učinak lječenja Abactalom mogao bi biti jedan od indikatora da je stvarno upala odgovorna za Vaše tegobe.
2. Nalaz krvi u spermi - tzv. Haemotspermia relativno je čest problem u naših bolesnika koje ih čini zabrinutima no to je najčešće "benigni" simptom, i nastaje zbog pucanja kapilara u stražnjoj uretri. To ne bi smjelo utjecati na Vaš oplodni potencijal, koji se može spermiogramom i provjeriti.
3. Konzumiranje alkohola jasno nije poželjno. Nije međutim dokazano da bi konzumiranje alkohola bilo štetno i na oplodni potencijal ili na hematospermiju. U svakom slučaju čuvajte svoje zdravlje, kretanje, zdrava preharana, izbjegavanje toksina bilo koje vrste sigurno utječe na rad svakog od Vaših organskih sustava.

S poštovanjem

J. Pasini