Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pomoc


Autor Poruka

Ante

12.07.2002. 13:03

Poštovani doktore,

molim Vas da mi pomognete, jer sam ocajan i ne znam sto da poduzmem i kome da se obratim.
Imam 58 godina i problema s urotraktom. Osjecam u posljednjih 8 mjeseci tegobe pri mokrenju, zarenje za vrijeme mokrenja i neovisno o njemu, kao i bol u krizima i pritisak u donjem dijelu trbuha. Bio sam kod urologa koji mi je napravio UZV mjehura, prostate, bubrega i sve je OK, samo je vrat prostate malo povisen. U 10- mjesecu prosle godine radjena mi je urocistoskopija koja je takodjer uredna. Na brisu mi naizmjenicno pronalaze enterokok i stafilokok, pijem ciljane terapije, sve bude OK i vrati se ponovo. Dimenzije prostate su mi 47x40x41.
PSA i PAP sam radio u 4. mjesecu ove godine i rezultati su PAP 1,21, a PSA 0,72.
Sto da radim i kao da se rijesim antibiotika koji su mi vec ozbiljno poremetili probavu vec ionako problematicnu radi odstranjenog debelog crijeva (koristim STOMA vrecice). Posljednja terapija koju mi je lijecnik prepisao je 5 injekcija penicilina. Ima li dodatnih pretraga koje bih trebao obaviti i koje su.
Unaprijed zahvalan, Ante

prim.dr.sc. Josip Parazajder

02.10.2002. 21:25

Kod vas se vjerojatno radi o kombinaciji upale prostate i adenoma prostate . Ukoliko konzervativna terapija (antibiotici) ne daje rezultata potrebno je učiniti TUR (transuretralnu resekciju prostate)