Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


savjet


Autor Poruka

Zoran

07.10.2001. 02:17

Rođen sam 1969. godine. 26. ožujka 1999. godine sam operirao verikokelu lijevog tetisa, a 8. prosinca iste godine operirana mi je hidrokela ( koja je urođena ) na istoj strani. Od hidrokele sam patio više od četri godine. Poslije te operacije stanje se donekle popravilo ali još uvijek imam bolove u oba tetisa. Liječnik urolog je ustanovio uvećanje prostate koja je pritom osjetljiva i gnjecava, tvrdi da je to uzrok mojih tegoba. Je li hidrokela od koje sam tako dugo patio mogla prouzokovati oboljenje prostate i kakvu terapiju mi savjetujete. Mnogi antibiotici nisu dali nikakve rezultate.

Unaprijed zahvalan.

Prof. dr. J. Pasini

08.10.2001. 22:31

Poštovani Zorane,
Vaš se problem može razložiti na tri problema:
Problem 1. varikokela - koja može uzrokovati promjene u spermiogramu - operacija je učinjena i rezultat se može očekivati za 6-12 mjeseci.
Problem 2. hidrokela (za koju navodite da je urođena) - op. je učinjena i problem bi trebao biti riješen i
Problem 3. prostatitis (gnjecava i bolna prostata) - ostaje nejasno da li imate tegobe, kakvi su nalazi kulture urina, ejakulata, briseva uretre na klamdije i mikoplazme. Današnji najčešće upotrebljavani antibiotik je ciprofloksacin u trajanju od 28 dana minimalno.
Svakako je potreban uvid u sve nalaze i ponovni pregled urologa. Stanja jesu vezana uz genitalni trakt, no njihova uzročna povezanost je upitna.
S poštovanjem
J. Pasini