Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

Marija

03.02.2002. 08:23

Poštovani,
Moj dečko ima 25 godina i straga ispod glansa na desnoj strani pojavilo mu se blago izbočenje (1mm), duljine oko 1cm. Koža iznad toga samo je blago promijenjena, a izbočina ne boli na dodir. Također, straga tik ispod glansa gdje se spaja kožica i prijanja uz glans područje koje je osjetljivo prilikom mokrenja, pecka i blago je crveno. Primijetio je i da, možda nevezano uz naprijed opisane promjene, tijekom spolnog odnosa u vrijeme ejakulacije glans postaje osjetljiviji no inače i javlja se neka nelagoda. Zanima me da li su ove tri pojave povezane. Napominjen da mu je dermatolog dao antimikotik i kortikosteroid u kremi za dermatitis po prsištu koje može upotrebljavati i po spolnom organu. No promjene se ne povlače, a nelagoda i dalje ostaje. Bivša djevojka imala je promjene papa testa (CIN II) povezane s HPV-om, pa me zanima da li je to možda ipak neka reakcija na HPV. Hvala.

prim dr sci Josip Parazajder

06.03.2002. 21:27

Može se raditi o šiljatim kondilomima (Condylomata acuminata) uzrokovanima HPV-om ili možda i o Induratio penis plastica.Potreban je urološki pregled.