Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 888 | Broj poruka: 2608

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Zub bez živca boli, nije vidljiva upala na snimci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ying Yang

15.03.2021. 22:40

Poštovani,

Zub na kojem je prije više od 15 godina rađeno prvo vađenje živca, a potom i nekoliko naknadnih endodontskih zahvata radi loših punjenja (zadnji prije nekoliko godina) i dalje radi probleme. Posjetila sam 2 stomatologa koji po snimkama ne vide nikakvu upalu na korijenu i nisu sigurni zašto me taj zub boli. Potvrdili su da je zub dobro napunjen i da nebi trebao raditi probleme. Da napomenem zubobolja se javlja najčešće u dvije situacije - kada sam u hladnom prostoru, da li je do disanja hladnog zraka ili nečeg drugog neznam ali tada se javlja bol i pulsiranje u zubu. I kod nekih jačih fizičkih aktivnosti poput trčanja i sl. Te zub boli na dodir, ako kucnem po njemu noktom ili sl. osjeti se lagana bol. Na vrhu uz korijen na mesu osjetim malu kvržicu na dodir. Radi se o jedinici.

Hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

21.03.2021. 21:00

Poštovana,

bol na hladno nebi smjela biti povezana sa tim zubom. Ako zub boli na prtisak i osječate da nešto nije u redu i na rtg snimci se ništa ne vidi, postoji mogučnost 3d dijagnostike cbct-om. To bi bio smjer daljnjeg razjašnjavanja situacije.

Ying Yang

01.07.2022. 15:35

Poštovani,

javljam se na žalost i dalje s problemima s tim zubom. Rađena je CBCT snimka na kojoj nije bilo vidnih problema ali je zbog mojih žaljenja na bolove doktor napravio reviziju punjenja prije 5 mj. Nakon popuštanja anestezije nakon revizije nastupili su izuzetno jaki bolovi u zubu koji su trajali 2-3 tjedna. Bila sam na antibioticima i ibuprofenima, bol se širila i do uha. Sada evo nakon 5 mj bol se smanjila ali je i dalje prisutna u zubu kroz cijeli dan. Iako nije toliko snažna kao prvih tjedana od revizije i dalje je sveprisutna i onemogućava mi normalan život. Bol se povećava na dodir zuba, kod bilo kakve fizičke aktivnosti, a bol se također širi i prema uhu, i pritisak i masaža na živac ispod uha kao da malo smanjuje bol. Mogu vam proslijediti CBCT snimak ako biste bili voljni pogledati? Hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

04.07.2022. 20:55

Poštovana,

Simptomi koje navodite su vrlo nespecifični. Bol iz jedinice se gotovo nikada ne širi u uho. Također bol koju navodite može biti nekog drugog proijekla. Slobodno mi pošaljite ct, ali smatram da je potrebno napraviti detaljan klinički pregled i eventualno neku dodatnu dijagnostiku kako bi se utvrdilo u čemu je problem.