Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jel moguće zatrudnjeti bez ejakulacije?


Autor Poruka

Litlemickey

28.04.2022. 10:05

Poštovani,
Pročitao sam cijelu temu al i dalje imam sumnje. Imao sam spolni odnis s djevojkom. Odnos je bio zaštičen i sa prekinutim snošajem. Međutim kondom je trebalo na pola puta promjeniti je je počeo kliziti dole. Prilikom zamjene spolovilo je obrisano vlažnim maramicama i stavljen je novi prezervativ. Odnos je bio prijepodne a poslije podne je dobila menstruaciju. Od toga novi odnos nismo imali ali joj sada menstruacija kasni. Ciklusi joj jesu malo nepredvidi ali nikada ovako. Treči dan od izostanka je odrađen test trudnoče Clearblue za rano utvrđivanje. Bio je negativan. Kako je bio odrađen poslijepodne peti dan od izostanka je ponovljen test ujutro sa Clearblue digital koji prikazuje i tjedne trudnoče. I taj je bio negativan. Dali postoji mogučnost da je zamjenom kondoma neka količina spemija kroz predejakulaciju došla na vanjski dio kondoma i na taj način u rodnicu? Ponavljam taj dan navečer je došla menstruacija trajala 5 dana normalno 6 dan smanjeno. Ima li kakve šanse za oplodnju. Strah nas da testovi nebi bili lažno negativni. Nadam se da nisam ništa izostavio. Hvala unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

28.04.2022. 12:10

Poštovani, prema svemu navedenom trudnoću možete isključiti sa 100% sigurnošću.

Izgubljena12

29.04.2022. 10:45

Poštovani,
Moj dečko i ja imamo dva puta tjedno odnose i nikada ne koristimo zaštitu, ali on nikada nije svrsio u mene. Prije par dana bili su mi plodni dani i kasnije sam shvatila da sam krivo izracunala. Imali smo odnos ali nije svrsio u mene. Panicarim i ne znam trebam li napravit test za trudnocu. Trebala bi dobit za 11 dana, ali ne mogu cekati toliko i uzasno me strah. Trebam li napraviti test? Je li prerano? Mislite li da postoji sansa da sam trudna?

Ivo Balenović, dr. med.

02.05.2022. 22:55

Ako nije došlo do ejakulacije u rodnicu ne postoji mogućnost trudnoće.

LeteciHolandjanin

15.05.2022. 11:50

Poštovani,
Trazio sam odgovor ali nisam siguran molio bih da mi vi odgovorite. Imao sam odnos sa devojkom 09.05. njen prvi dan menstruacije bio je 02.05. U toku odnosa ispao je kondom i ostao u njoj, ja nisam svršio ali me zanima da li je moguće da dodje do drugog stanja od pre semene tecnosti kondom je izvadjen iz nje ali mozda se izlila pre semeneq tecnost. Hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

17.05.2022. 18:15

Poštovani, da bi došlo do oplodnje potrebno je da dođe do ejakulacije. Od tekućine paraueteralnih žlijezda koja se luči prije i tijekom odnosa nije moguća trudnoća.

zabrinuta55555

19.05.2022. 08:10

Poštovani, imam 23 godine i narednih 3 godine uzimala sam kontracepcijske tablete te ih više ne koristim od 1.mj ove godine (razlog prestanka uzimanja su bile glavobolje). Mjesečnice su mi redovite te sam zadnju menstruaciju imala od 30.4-5.5, bila je uredna i došla je na vrijeme a zadnji spolni odnos bio je 13.5. Imam zaštićene spolne odnose (prezervativ) i uvijek dodatno pazimo. Proteklih 5 dana imam poprilično jake bolove u jajnicima, bubrezim te od tad imam smeđi iscjedak koji je danas u dva navrata popraćen sa tragovima krvi. Ovih dana sam dosta pod stresom a radi ove situacije još više sam zabrinuta pošto nikad do sad nisam imala takav problem. Da li se radi o nekoj upali ili je moguća trudnoća? (Napominjem da je prilikom spolnog odnosa uvijek korišten prezervativ te se radi uvijek dodatna provjera nakon odnosa).
Molim Vas za savijet.
Lp