Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah od trudnoce


Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.02.2009. 16:20

Da.

macan

02.02.2009. 22:45

Postovana Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med. dogodio mi se nezasticeni spolni odnos s djevojkom , ona je nakon toga posjetila ginekologa i dobila tablete prve 2 je popila 13 sati nakon odnosa....no problem je u tome sto joj je na moje veliko iznenadjnje ginekolog rekao da su sanse za trudnocu 50% sto se meni cini ekstremno puno pa ako bi mi to mogli potvrdit tj radje demantirat !!! Hvala u naprijed !

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.02.2009. 23:55

Ako je odnos bio u vrijeme ovulacije šansa za trunoću je 4%. Ako nije u vrijeme ovulacije, nema ni teoretske šanse. A o ovulaciji pročitajte u topiku Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

Ezekiel

03.02.2009. 23:40

Poštovana doktorice, molim vas odgovore na par pitanja - procitala sam vec u ovom topicu da dakle, nema sanse ako se slucajno prstom u vaginu mozda unese spermij, no zanima me takodjer, kolika je sansa za trudnocu ako se izmedju odnosa ne opere penis vec se samo osusi? Pa onda bude malo "zafrkavanja" bez kondoma, a na kraju kondom. Ako nije sredina ciklusa, koliko je takvo ponasanje rizicno?

Takodjer me zanima, koliko je sigurno upustiti se u nezasticen odnos 25-28 dan ciklusa? Dakle u potpunosti, ne mislim samo na zafrkancije bez kondoma. Sad sam na cetvrtoj kutiji Logesta no prekidam jer sam se opet prepala nekih stvari - strah je vrag. happy Danas popodne me je uhvatila nekakva mucnina, vrtoglavica, oblijevanje hladnim znojem, a to mi se vec dogodilo nekoliko puta tijekom proslih kutija. Inace nemam ni migrena, ni bolova u plucima ni nista no ipak, samu sebe sam zaista zastrasila jer ne znam sto je ovo, a i ginekologica se zamislila i rekla je da nije sigurna i da joj to ne zvuci OK.

Nije pametno prekidati usred kutije, to ste vec rekli, no ja cu prekinuti...

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.02.2009. 10:50

Ako vi mislite da se može zatrudniti van ovulacije, onda za vas nije skidati se sa pilula. To je i odgovor na pitanje da li možete zatrudniti 25-28 dana ciklusa - ne možete ako ovulacija nije baš tad. Morate se odlučiti čega vas je više strah, pilula ili trudnoće.

ena_lena

04.02.2009. 10:50

poštovana doktorice,
zadnju menstruaciju imala sam 29.12.2008. , inače imam duže cikluse, oko 35 dana, ali sad mi kasni i zabrinuta sam. zadnji spolni odnos imala sam prije gotovo 3 mjeseca, bez zaštite, no nakon toga imala sam 2 redovite i normalne menstruacije. osim toga, napravila sam i 3 testa na trudnoću, prije prve menstruacije nakon odnusa, zatim prije iduće, te posljednji prije 4 dana i svi su bili negativni. osjećam laganu nelagodu u području jajnika i maternice, te u području iznad pupka. da li je moguće da se radi samo o nkoj hormonalnoj promjeni, obzirom da sam promijenila način prehrane posljednjih mjesec dana i da provodim neku vrstu dijete?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.02.2009. 11:55

Da, moguće je. Posjetite ginekologa.

Ezekiel

05.02.2009. 14:15

@doktorice,
znam da se moze zatrudnjeti samo u vrijeme ovulacije ali ne shvacam onda, zbog cega ima toliko nezeljenih trudnoca? Zar je moguce da sve te zene imaju odnose BAS u vrijeme ovulacije (+3 dana ispred i nakon nje) te da ne znaju svoj ciklus? Ne mogu vjerovati.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.02.2009. 14:35

Vjerujte, vjerujte happy. Plus, ovulacija zna nekad biti u neočekivano vrijeme. Ali nema toliko neželjenih trudnoća koliko se vama čini, više je to strah od iste. Ja na jednu neželjenu vidim 100-njak željenih.

chikita

07.02.2009. 20:45

Draga doktorice. Htijela sam Vas pitati nešto u vezi predigre i kondoma. Znači zanima me kolike su šanse za trudnoću ako partner i ja imamo predigru, a kako znam da za vrijeme predigre iz partnerovog spolovila izlazi preejakulat, stoga me zanima kada partner stavi kondom na svoje spolovilo, kolike su šanse da zatrudnim (naime kolike su šanse da se zatrudni od preejakulata)? Pošto se jako bojim trudnoće, baš zbog toga sa partnerom nemam duge predigre (iako bih željela imati), već inzistiram da stavi kondom čim prije (zbog preejakulata) ! I da, naravno za vrijeme predigre, uvijek on prstima zadovoljava mene, i ja njega (s time da ako on dira svoje spolovilo, pa nakon toga moje, to mu ne dopuštam). Pa me zanima, Vaše mišljenje, dali previše dramatiziram ili bi u slučaju da ovako ne postupam moglo doći do trudnoće? Unaprijed zahvaljujem !!!!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

08.02.2009. 04:30

Dramatizirate happy.

fiverica

01.03.2009. 12:50

Postovana,
Imam jedno pitanje koje me zaista buni ( ma kako mozda smijesno zvucalo). Nedavno mi je tetka rekla da dobro vodim racuna sta radim s momkom,jer je ona valjda samo putem predigre ostala trudna ( kada je otisla na abortus, doktor ju je morao deflorisati). Ne znam, vjerujem da je to tacno.
Sada me strah, jer kada sam ja npr. sa svojim momkom ne idemo dalje od predigre,ali ne koristimo nikakvu zastitu.
Znam da u preejakulatu ima spermija( on ga ima ponekad) i zato se on nikad ne primice bas blizu ulazu u vaginu - a jedan od razloga za to je i sto sam nevina i to jos uvijek zelim da ostanem.Tehnicki je skoro pa nemoguce, ali mene brine to " skoro".
Zbog svega ovoga sto sam navela i zbog tog slucaja koji mi se desio tetki, veoma me strah mogu li ostati trudna na taj nacin- ne znam,kontaktom tecnosti ako bi se to nekim slucajem desilo( jer npr. ne vodimo racuna kojim se redoslijedom dodirujemo-ako dotakne sebe onda moze i mene itd ), da uspije preejakulat nekako "doputovati" do ciljnog mjesta itd itd. Nikad se nije desilo da ejakulira jer na to strasno pazi, pa ne znam da li svejedno treba imati kondom. Takodjer, ja imam neredovite cikluse. Dosad nisam imala nikakvih problema nakon ovakvih situacija, ali svejedno, ne zelim da umirem od straha svaki put dok ne dobijem ciklus. Unaprijed Vam puno hvala na odgovoru , mnogo ce te mi pomoci.

anabanana25

01.03.2009. 15:20

Poštovana, oprostie ako vam se obracam sa preglupim pitanjima ali ja sam panicarka jos pogotovo otkad sam prestala piti pilule prije dva mjeseca i sad moram kod ginekologa da mi prepise nove jer one nisu pasale. Zadnji odnos sam imala 26.1. mislim nije bio ni odnos, on je par puta samo usao u mene. menstruaciju sam dobila ocekivano 7.2. s tim da su me i prije menstruacije i poslije bolili jajnici. ciklusi su mi inace 30, 31 dan i evo bradavice su mi postale bolne vec za vrijeme ovulacije i jos su sad, s tim da su mi grudi natekle( a vec mjesecima pred mensrtuaciju ne osjecam nikakvu bol u grudima ni osjetljivost) i bole me vec prije par dana i stalno sam gladna. mensrtuaciju trebam dobit 7.3. da li ima sanse da sam trudna ili opet panicarim bez razloga???

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

01.03.2009. 18:45

Obje - stvarno vas molim da ne trošite moje vrijeme. Isprintajte si topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja i naučite ga napamet.

vrckava

02.03.2009. 10:55

Poštovana doktorice zanima me je li moguće prilikom ultrazvuka ali onog što se gura u vaginu hm otkrit se trudnoća?
Hvala na odgovoru

fiverica

02.03.2009. 10:55

Postovana, pisem Vam jer sam zbunjena i zabrinuta.
Naime, mama mi je prije nekoliko rekla kako je moja tetka ostala trudna ,a nije nista radila( kada je otisla na abortus,tek su je tada deflorisali). Tehnicki znam da je moguce , ali nije mi jasno sta su tacno morali raditi.
Kada sam s momkom,desi se recimo da su nam spolovila blizu ali opet mislim da nije bilo sanse da ikakva tekucina dospije do ciljnog mjesta. On nije ejakulirao .Iako se nije desilo da npr. dodiruje sebe pa mene, interesuje me kolika je sansa da se ostane trudno ako bi na prstima eventualno mozda bilo preejakulata pa da se to unese.
Jos uvijek sam nevina i strah me da nekim cudom bas ovako ne zatrudnim, jer ne koristimo nikakvu zastitu jer smatramo da je ovo sto radimo bezopasno.Ma koliko Vam moje pitanje zvucalo smijesno, ja se zaista bojim, jer imam neki osjecaj da se eto, nekim slucajem,moze desiti meni isto sto i mojoj tetki.
Unaprijed puno zahvalna na odgovoru

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.03.2009. 18:35

Vrckava - može, ako je menstruacija zakasnila 10-tak dana.
Fiverica - onaj odgovor prije, da ne trošite moje vrijeme, se i na vas odnosio happy. Koliko sam ja upoznata, samo je jedna jedina osoba u povijesti civilizacije zatrudnila nevina, a mislim da to nije bila vaša tetka blunk.

John Frusciante

03.03.2009. 18:30

Poštovana,
Evo imao sam spolni odnos sa svojom curom. Pa imam pitanje. Imala je menstrusaciju 14.2.2009. godine i najkraći joj je ciklus 26 dana a najduži 32 dana. imali smo prvispolni odnos 18 i drugi 19.2.2009. godine. Koristio sam kondom svaki put, no drugi put sam prije odnosa počeo stavljati kondom na krivu stranu no odmah sam vratio nazad, naravno kao što sam rekao to sam napravio prije bilo kakvog odnosa i dodira naših spolovila. MIslim da ni nisam svršio ni jednom osim ako sperma nije mogla izaći iz kondoma koji nije pukao. To nam je bio prvi seks sada sam unekom strahu. Mislm jer još uvijek ne znam jel može sperma izaćina drugu stranu, i ako sam počeo stavljati kondom na krivustranu jesamli možda na spolovilu imao sperme, tako da me strah, a po proračunima to bi trebali biti neplodni dani i dani. Molio bih vas za odgovor.

Hvala

bubamara 1987

03.03.2009. 20:40

Postovana

imala sam odnos sa deckom i kasni mi menstruacija skoro 20 dana .
Odnos smo imali bez kondoma ali decko nije imao erakciju ali se bojim iscjedaka koji dolaze iz penisa pa me zanima dali je moguce da ostanem trudna s obzirom da u zadnje vrijeme imam dosta veliki stres i kako mi je ginekolog ustanovio da imam dvorogu maternicu pa mislim da jos vise dolazi do stresa zbog kojeg mi kasni .
I molim vas da mi kazete koliko je normalno da mi kasni mada nikad nije bila redovita a zadnji odnos sam imala prije ovog tri mjeseca

unaprijed hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.03.2009. 21:30

Oboje, pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.